Als je terugkijkt op puberfoto’s uit de oude doos mag je gerust toegeven: je bent er beter uitgekomen (die Britney-staartjes met gekleurde extensions en teensokken waren achteraf gezien toch niet ZO cool). Hetzelfde geldt voor actrice Reese Witherspoon, maar zij lijkt zich absoluut niet te schamen en postte een foto uit haar puberteit op Instagram. Niet omdat ze er zo goed uitzag (ja, ook bloedmooie sterren hebben lelijke jaren achter de rug), wél omwille van deze hartverwarmende reden.

‘God bless Puerto Rico’

Reese Witherspoon plaatste onlangs een foto van haar 14-jarige zelf op Instagram. De 41-jarige Amerikaanse actrice is – ondanks die grote bril en kastanjebruin haar – hélemaal te herkennen aan haar fantastische glimlach. Waarom ze dit (ietwat gênante) beeld op sociale media plaatste? Wel, dat beschrijft het bijhorende tekstje.

“Here you go! Alles voor het goede doel. God bless Puerto Rico,” staat er onder de foto te lezen. Met de puberfoto doet ze mee aan een uitdaging die de Amerikaanse comedian Nick Kroll bedacht: de ‘#puberme’-challenge. Hij wil zoveel mogelijk celebs aansporen een puberfoto van zichzelf te plaatsten op sociale media. Voor elke foto doneert hij centjes aan de slachtoffers van de orkaan die onlangs door Puerto Rico raasde en er een complete ravage achterliet.

Bekende beugelbekkies

Naast Reese Witherspoon deden intussen ook Ruby Rose, Kate Hudson, Tatiana Maslany (de Orphan Black ster leek met haar brilletje toen al een beetje op Cosima) en de superschattige Jack Black mee.

#puertoricorelief #puberme Straight baller

A post shared by Ruby Rose (@rubyrose) on

#puberme #puertoricorelief

A post shared by Jack Black (@jackblack) on

Dankje om Instagram vol te pleuren met bekende puisten, bad hair days en beugelbekkies, Nick! Keep up the good work.

Meer acties voor het goede doel