Als er één dag is waarop een vrouw er graag helemaal spik en span bij wil lopen, dan is het wel haar huwelijksdag. Dat was ook voor Hollywood-ster en Sex-and-the-city-actrice Sarah Jessica Parker uiteraard niet anders. De SJP-‘surprise wedding‘ met haar trouwens tot op de dag van vandaag nog steeds liefhebbende man, Matthew Broderick, was dan ook tot in de puntjes geregeld.

Voor de magische gelegenheid nodigde het duo een 100-tal nietsvermoedende gasten uit voor ‘een feest‘ in de Angel Orensanz Synagoge in New York. Voor de ogen van die kleine, onwetende maar goed geklede meute van vrienden en Hollywood-insiders, gaf het tweetal elkaar vervolgens dan toch het ja-woord. Hoe romantisch!

Volgens Sarah Jessica Parker, was de dag dan ook helemaal perfect.. ware het niet dat de Hollywoodster achteraf gezien toch spijt heeft van één klein ‘detailtje’ natuurlijk. En wat voor één. Hoewel Parker – mede dankzij het modieuze leven van haar alter ego, Carrie Bradshaw – bekend staat om haar uitstekende kledingkeuzes en haar neus voor high fashion, was de ‘pre-Bradshaw’-Parker blijkbaar helemaal niet zo into mode-extravaganza en kleding-grandeur. Het laatste dat Parker namelijk bleek te willen op haar ‘grote’ dag, was om met al te veel publieke aandacht te gaan lopen.

Bride in Black

Met die gedachte in het achterhoofd, koos de actrice dan ook niet voor een spectaculaire witte jurk, maar wel voor een iets bescheidener zwart exemplaar. Een keuze waar ze dus tot op de dag van vandaag spijt van heeft, zo vertelde de actrice aan de Amerikaanse tv-host Andy Cohen in een aflevering van diens talkshow What Happens Live. Mocht SJP het allemaal nog eens over doen, dan zou ze nu zeker wél voor een wit exemplaar kiezen.

View this post on Instagram

little throw back for y’all 💕😊

A post shared by Matthew Broderick (@_matthewbroderick) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het ergste aan het hele jurk-debacle vindt Parker nog, dat ze het deed uit nodeloze bescheidenheid: “Mocht ik het nu nog gedaan hebben om totaal badass tegen de fashion-stroom in te gaan”, zo klinkt het. “Maar mijn reden was helaas veel minder glamoureus.”

Zo voelde de ster zich gewoon te gegêneerd om veel tijd te spenderen aan het uitzoeken van een trouwjurk. “Er was een winkel in New York waar ik vaak kwam en die ik leuk vond, dus ik trok daar gewoon heen en nam meteen de jurk mee die mij toen het meeste aanstond.” Die jurk in kwestie was uiteindelijk een zwart uitwaaierend, gelaagd exemplaar van Morgane Le Fayeen New Yorks modelabel. Ondanks Parkers meest recente bekentenis, groeide de jurk door de jaren heen trouwens toch uit tot hét statement-stuk bij uitstek voor bruiden die niet graag aan de norm willen voldoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Oscar de la Renta meets Bradshaw

Dat ze zelf toch graag ietsje meer volgens de sociaal-witte conventie had willen trouwen, liet Parker overigens ook al eens vallen in een interview met het bruidstijdschrift Martha Stewart Weddings: daar onthulde ze in 2015 al hoe haar absolute droomtrouwjurk eruit gezien zou hebben, namelijk een Oscar de la Renta-gestijlde dress, met “een nauw aansluitend bovenstuk en een gigantische rok van tafzijde en satijn”.

Meer iets in de stijl van haar alter ego’s jurk bij haar eerste desastreuze huwelijkspoging met Mr. Big dus: een prachtig voluptueus ‘cloud dress‘-exemplaar in zijde en satijn van Vivienne Westwood.

Misschien kan loyaal en long-time hubbie Broderick, Parker over een drietal jaartjes – ter gelegenheid van hun 25ste huwelijksverjaardag misschien (?) – gewoon nog eens voor het altaar dagen. Wij zeggen alvast niet nee!

Lees ook: