Home Celebs Stop de honger! Steun 12-12
Stop de honger! Steun 12-12

20 miljoen mensen dreigen te sterven van de honger. Zes organisaties bundelen de krachten. Ook wij kunnen helpen om levens te redden, samen maken we het verschil. Steun daarom #Hongersnood 1212.

 

Tragisch. 20 miljoen mensen, van wie 1,4 miljoen kinderen, lijden aan ernstige ondervoeding en zijn in gevaar in Zuid-Soedan, Nigeria, Somalië en Jemen. De gewapende conflicten, klimaatcondities en extreme armoede liggen aan de basis van deze ongekende ramp. De gezamenlijke actie “Hongersnood 12-12” focust op de vier meest getroffen landen.

De actie is opgezet door 6 hulporganisaties, Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam Solidariteit, Plan België en UNICEF België hebben de handen in elkaar geslagen. Momenteel is er zo’n 725.000 euro opgehaald, een peulschil ten opzichte van de 10 miljoen euro die Nederland al heeft opgehaald. Minister Alexander De Croo heeft aangekondigd dat de overheid het ingezamelde bedrag verdubbelt. Bovendien heeft hij aan de Waalse gewesten gevraagd om een wapenembargo in te voeren. “We kunnen niet geld inzamelen, maar toch wapens blijven verkopen”, klinkt het.

Bekijk de aangrijpende campagnevideo hier:

12-12 heeft jouw hulp nodig

12-12 is er ter plaatse om hun hulp te bieden. Maar ze kunnen het niet zonder jou! Het ingezamelde geld is broodnodig om deze mensen te helpen. Heb jij nog niet gestort? Dit is het moment. Iedere euro telt. Storten kan hier. 

Meer tips om de wereld een klein beetje mooier te maken: