Tips van een gelukkige single: Evy is single na een relatie van 13 jaar

Evy leerde zichzelf pas kennen na een 13-jaar durende relatie. Ze leeft nu als een happy single.

Evy: “Van mijn 16de tot mijn 29ste ben ik samen geweest met mijn ex-vriend. Dat ging heel goed, maar op den duur maakten we elkaar niet meer gelukkig en dat moesten we onder ogen zien. We waren van jongs af aan samen geëvolueerd, maar ik raakte verstrikt in die symbiotische relatie. Ik was de slechtste versie van mezelf geworden.

Ook al was het geen verrassing, de avond dat hij zei dat we beter uit elkaar zouden gaan, zakte de grond onder mijn voeten weg. Ik was heel afhankelijk van mijn ex, en vroeg me af hoe ik het allemaal alleen zou redden. Maar eigenlijk heb ik me vrij vlug herpakt, met veel steun van mijn vrienden en familie. Ik besefte dat ik het helemaal niet alleen hoefde te doen, en ik was ook sterker dan ik zelf dacht.

Ik leerde mezelf écht kennen

Wat me enorm heeft geholpen, is een cursus in De School voor Relaties. Daar leerde ik mezelf en mijn blinde vlekken veel beter kennen. Ik kan nu zeggen dat het stopzetten van onze relatie een goede beslissing is geweest, en dat ik me goed in mijn vel voel.

Ik heb met mijn ex veel mooie momenten beleefd en die vergeet ik nooit, maar ik geniet nu van de qualitytime met mezelf.

‘Ik moest het niet allemaal alleen doen. En ik heb geleerd dat ik sterker ben dan ik dacht’

Ik maak verre reizen, ook al is dat een serieuze hap uit mijn budget, en ik volg cursussen om mezelf te ontwikkelen. Ik heb ook beter leren luisteren naar mijn eigen lichaam. Heb ik op vrijdagavond geen zin om uit te gaan? Dan doe ik gewoon iets wat ik wel leuk vind.

Ik ben niet per se op zoek naar een nieuwe relatie, maar sta er wel voor open.  Ik merk dat ik kieskeuriger word met de jaren. Ik ben gelukkig met mezelf, en dus moet degene met wie ik me verbind echt een meerwaarde bieden. Het zal iemand moeten zijn die mijn leven rijker maakt. Desnoods wacht ik nog een paar jaar tot hij mijn pad kruist. Ik ondervind zelf weinig last van het single zijn, ik doe wat ik wil, met wie ik wil en wanneer ik het wil.

Friend with benefits

Al kan ik niet ontkennen dat ik soms iets mis. Iemand om tegenaan te leunen in de zetel, om mee te knuffelen als ik wakker word, of om lekker voor te koken. Of het gevoel voor iemand die ene bijzondere persoon te zijn. Zowat de helft van mijn vrienden is nog single, en dat helpt. We kunnen onze zorgen delen, en begrijpen elkaar.

En de seks? Daar heb ik een friend with benefits voor  (lacht). We zien elkaar een paar keer per jaar, en dat is goed. Het is een soort stilzwijgende afspraak dat het niet meer wordt dan dat. En ik moet erop toezien dat we niet te veel afspreken, zodat ik me niet te veel aan hem ga hechten. Het was een experiment, maar op dit moment werkt dit wel voor mij. Het voelt goed, dat ik dat aspect niet moet missen als single.”

Lees ook hier de getuigenis van Cathy die verliefd werd op de man van haar beste vriendin.
 

Lees nog meer straffe verhalen:

Cathérine haar kind werd van haar afgepakt.

Sofie is psychologe met bipolaire stoornis.

Door: Annelies Vanbelle

Partner Content

Gesponsorde content