Dat Meghan Markle niet de meest standaard Britse royal uit het pak is, mag duidelijk zijn. Niet alleen is ze de eerste gescheiden vrouw met Afro-Amerikaanse roots – én een Hollywoodiaans acteerverleden – die erin slaagt alsnog een Britse Prins aan de haak te slaan, ook haar fashion sense en haar genereuze flair verraden een Amerikaanse ‘wortel’. Die allAmerican lifestyle is Markle – godzijdank – ook ondanks haar nieuwe ‘koninklijke’ status, niet meteen van plan te laten varen.

Zo vierde ze de – tot op de dag van vandaag nog steeds plaast te vinden – geboorte van haar eerste telg, alvast met een knaller van een babyshower. Dat feestelijke, en niet bepaald traditioneel Britse, event vond toepasselijkerwijs plaats in New York City. En dat in de aanwezigheid van al haar Amerikaanse besties, onder wie trouwens heel wat ronkende namen uit de film- en televisiewereld (denk: Amal Clooney, Gayle King, Misha Nonoo en Abigail Spencer).

De shower zelf vond plaats in het meest luxueuze New Yorkse penthouse vindbaar, zo lijkt het wel, en ook de reis ernaartoe én de ontvangen (en uitgedeelde) cadeautjes waren ‘niet van de poes’. Zo werd Markle door haar vriendin Amal overgevlogen met diens exhuberante privéjet en kreeg de hoogzwangere Duchess haar hotelverblijf cadeau van bestie en toptennisster van dienst, Serena Williams.

Lees ook: Meghan Markle is bijna 9 maanden zwangeren dit zijn haar mooiste zwangerschapslooks.

“Not very British Royal-like”

Nodeloos te zeggen dat een babyshower als die van Meghan Markle in het eerder klassieke, en modestly old fashioned Groot-Brittannië, niet meteen tot de gebruikelijke pre-babytradities behoort – en al helemaal niet tot die van het plaatselijke hof. Die laatsten hadden tot nog toe (zoals echte Britse royals betaamt trouwens) de lippen echter flink op elkaar gehouden wat de lichtjes extravangante shower van hun nieuwste Duchess-in-law betrof. Aan die keurige stilte komt nu dus een einde, daar een van de Queens voormalige assisenten besloot over de hele zaak toch even zijn zegje te doen.

In een interview met het Amerikaanse US Weekly bestempelt de man in kwestie, Dickie Arbiter, de shower als typisch Amerikaans. “In de UK doen we zoiets normaal gezien niet”, gaat hij verder en, zo voegt hij toe: “Wat kosten en vervoer betreft, was het hele tripje wel een beetje over the top“.

Over de geruchten dat er nog een tweede shower op til staat, maar dan voor al Meghans Britse vrienden en het noodzakelijkerwijs geïnviteerde Royale aandeel aan gasten, kan de man geen eensgezindheid brengen. “Daar moet de koninklijke familie zelf maar op antwoorden”, zo zegt hij. Eén ding is volgens hem echter wel zeker: “Meghan is Amerkaanse, en ze doet de dingen in haar own American way“.

Als de Duchess van Sussex effectief nog een tweede – ditmaal volledig Britse shower – wil organiseren, moet ze wel opschieten: erg lang zal haar veelbesproken firstborn immers niet meer op zich laten wachten. Naar alle verwachting zal die ergens midden of eind april ter wereld komen. Alvast onze succeswensen voor de royal delivery.

 

Lees ook: