Vrouw met feeling: Dit zijn de favorieten van Cathérine Moerkerke

Ze combineren intelligentie en stijl met glans, gaan voor ‘hun ding’ en hebben een warm hart. Elke maand selecteert de redactie één bekende vrouw die belichaamt waar Feeling voor staat. Deze maand is dat nieuwsanker Cathérine Moerkerke.

Wie is Cathérine?

  • 45 jaar, woont in Merelbeke en heeft twee kinderen.
  • Heeft een Master in de Toegepaste Taalkunde (Frans-Spaans).
  • Ging in 2004 aan de slag bij VTM als journaliste en reportagemaakster.
  • Presenteerde ettelijke jaren Telefacts.
  • Maakte eigen programma’s o.a. Moerkerke en de mannen, Moerkerke en de vrouwen, Succesrijk! Topondernemers in Vlaanderen en CATHéRINE.
  • Nam in 2007 tijdens haar zwangerschap deel aan Sterren op de dansvloer en schopte het tot in de finale.
  • Was van 2004 tot 2013 vast nieuwsanker bij VTM en sinds 2019 doet ze dat opnieuw.

De favorieten van Cathérine

Wat me nu bezighoudt: Uiteraard de energieprijzen, de inflatie, het leven dat voor veel mensen onbetaalbaar dreigt te worden. De politiek die pas na máánden een blik maatregelen opentrekt – die ze uiteraard nog moeten bespreken en berekenen. Het Europees beleid dat sputtert. Maar zolang we gezond zijn, is dat allemaal verteerbaar.

Nieuws dat me heeft aangegrepen: Bovenstaande uiteraard, maar niks zo aangrijpend als berichten waar kinderen bij betrokken zijn. Als kinderen het slachtoffer zijn van pesterijen, onoplettendheid, verwaarlozing, perversiteit, psychopathie, het lot, noem maar op, dan ben ik vaak ontroostbaar. Bij dergelijke nieuwsberichten moet ik de knop omdraaien om niet te huilen op antenne. Ik denk nu heel concreet aan het jongetje van 9 dat in Kerkrade op een voetbalpleintje aan het spelen was en gelokt werd door een man die zich uitgaf als talentscout. Het kind werd ontvoerd en vermoord. De radeloosheid en het verdriet van de familie ging door merg en been.

Programma dat ik graag zou presenteren: Ik práát zo graag met mensen, ik luister zo graag naar hun verhalen, ik vind hun verhalen altijd interessanter dan de mijne. Dat mis ik in de nieuwsstudio. Dus programma’s waar ik mensen kan interviewen, aan een tafel, of op verplaatsing; daar ben ik altijd voor te vinden.

Favoriete presentator: Ik ben opgegroeid met Claire Chazal, het bekende nieuwsanker van TF1, zij is voor mij altijd een voorbeeld geweest. En ik ben ook helemaal weg van Jimmy Fallon, de Amerikaanse talkshowhost.

Laatste film/serie die ik geweldig vond: De Noorse serie Exit die op Canvas werd uitgezonden en later te zien was op VRT NU (nu VRT MAX, red.), die vond ik geweldig. Het verhaal speelt zich af in de hoogste regionen van de financiële wereld en is gebaseerd op waargebeurde verhalen van enkele topinvesteerders in Oslo. Helaas niet voor gevoelige kijkers, maar wel een topreeks. Grote fan trouwens van het Scandinavische acteertalent.

Favoriete acteur: Bradley Cooper, ik ben al fan sinds hij meespeelde in de populaire tv-reeks Alias uit 2001 met Jennifer Garner.

Mooiste cadeau: Complimentjes, uitingen van liefde en appreciatie van mijn kindjes. Als iedereen respecten begripvol is voor elkaar, dan zijn cadeaus overbodig.

‘Ik vind verhalen van andere mensen altijd interessanter dan de mijne’

Een onvergetelijke plek: Mijn allereerste tropische bestemming was Costa Rica, de allereerste keer in de jungle, op witte stranden, in vulkanische landschappen. Wat een pracht! Het is een reis die ik nooit zal vergeten.

Favoriete stad: New York! Ik ben er intussen al zes of zeven keer geweest, deze zomer nog, en telkens weer wil ik er zo snel mogelijk naar terug. Het is een stad die je aan je lot overlaat, maar waar je tegelijk erg welkom bent. En er valt zoveel te gebeuren.

Uitvinding die alles heeft veranderd: De smartphone.

Bekende gasten op mijn droomdiner: Ze zijn allemaal dood, maar ik had ze zo graag eens ontmoet: David Bowie, Prince en Serge Gainsbourg.

Dit jaar ben ik anders beginnen te denken over: Energie is niet langer een basis-, maar een luxeproduct. Dan let je erop dat de lichten niet onnodig blijven branden, en vraag je je af of het in huis nog wel 21 graden moet zijn. Is dat in deze tijden nog wel geoorloofd? Nog los van het feit dat we onze gewoontes zullen moeten loslaten en ons gedrag zullen moeten veranderen.

Het moeilijkste aan de liefde: Ze definiëren!

Favoriete kledij: Jeans en T-shirt, sneakers, al doe ik mijn best om wat variatie te brengen. (lacht)

Favoriete modeontwerper: Allemaal boven budget, dus de grote ontwerpers probeer ik vakkundig te negeren. Maar als ik mag dromen en budget geen rol speelt, dan kies ik voor Martin Margiela.

Favoriete modemerken: Tijdens het nieuws draag ik vaak Seventy, bij IRO zie ik vaak heel wat interessants, maar ook bij sportievere merken als G-Star en Bellerose, en zowat alle kleinere Scandinavische labels.

Beste beautyadvies: Reinig je gezicht! Dat doe ik heel trouw, ook al ben ik uitgeput. Dat en zonnecrème smeren, ook in de winter.

Favoriete beautyproducten: Ik gebruik bijna altijd Louis Widmer, en daarnaast make-up van Bellapierre en Guerlain.

Favoriete work-out: Ik doe aan Afterburn, een gevarieerde intervalworkout in groep onder leiding van een personal trainer waarbij je lopen of fietsen afwisselt met krachttraining. Je verbrandt ongelooflijk veel calorieën in één sessie. Af en toe ga ik ook lopen of fietsen.

Must-follow op Instagram: Ik zie door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel.

Mijn grootste angst: Je kinderen beschermen op alle vlak, dat is de grootste zorg. En de gezondheid van mijn dierbaren, ook dat is een onzekere factor.

Favoriet restaurant: Patyntje in Gent.

Dagelijkse kost: Pindakaas.

Favoriete speelgoed als kind: De natuur.

Favoriete muziek: Onmogelijke vraag. ‘Alles wat goed is’, antwoord ik dan, en er is véél goed. Van jazz en rock over blues tot kleinkunst, met een streep techno.

Guilty pleasure: Sex and the City, voor de twintigste keer, en het YouTube-kanaal van travelinfluencers Kara en Nate.

Boek dat me is bijgebleven: Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren, pure nostalgie! Doet me terugdenken aan de uren op mijn kamertje vroeger, waar het in de winter zo koud was dat mijn neus en tenen gevoelloos werden. Het was voor mij de leukste plek ter wereld, al bood mama’s schoot zware concurrentie.

‘Een vleugje empathie voor iedereen, dat is misschien een goed begin’

Kunstwerk van mijn dromen: Ik ben geen grote kunstkenner, maar heb wel een uitgesproken mening over wat ik mooi vind – en dat zijn niet per definitie de grote werken.

Droomhuis: Malibu-beachhouses, al vind ik mooie huizen overroepen. Als je er geen thuisgevoel hebt, ben je er niks mee.

Laatste aankoop voor mijn huis: Een hangmat voor de tuin.

Beste opvoedtip: Geef je kinderen verantwoordelijkheid.

Slechte gewoonte waar ik van af wil: Sabbelen op mijn nagels. Ze niet afbijten, maar ze zwak maken door er constant op te sabbelen.

Favoriete vakantieplek: De Alpen, daar raak ik nooit op uitgekeken. Geërfd van mijn zeer avontuurlijke opa, die de hoogste toppen beklom en er ook met een zweefvlieger over vloog.

Zo kom ik helemaal tot rust: Door te sporten, muziek te beluisteren, urenlang kranten en tijdschriften te lezen. En te verblijven in de bergen dus.

Dit doe ik voor de planeet: Ik probeer zo nauwkeurig mogelijk te sorteren en de fiets te nemen waar mogelijk.

Podcasts die mij zijn bijgebleven: Een aflevering van Touché, het radioprogramma van Friedl’ Lesage, met dichter Stijn De Paepe die helaas in maart dit jaar veel te vroeg gestorven is.

Aankomend talent: Ze is er al. Fien Germijns. Vooral bekend van Studio Brussel, maar ze maakte dit jaar haar tv-debuut als presentatrice van de quiz Switch op Eén. Een bloem vol naturel!

Spijt van: Dat ik de internationale journalistiek niet heb opgezocht. Daar was ik destijds te onzeker voor.

De ultieme verwennerij: Een goed restaurantbezoek, al val je soms achterover van de prijzen, zeker in vergelijking met het buitenland.

Als ik niet deed wat ik doe, zou ik: Dat ik het niet weet, dat is nooit een optie geweest.

Hoe we de wereld beter kunnen maken: Een vleugje empathie voor iedereen, dat is misschien een goed begin.

10 x Cathérines favorieten in ’t kort

Favoriete acteur: Bradley Cooper

Favoriete acteur: Bradley Cooper

Favoriete acteur: Bradley Cooper

Onvergetelijke plek: Costa Rica

Onvergetelijke plek: Costa Rica

Onvergetelijke plek: Costa Rica

Favoriete beautyproducten: Guerlain

Favoriete beautyproducten: Guerlain

Favoriete beautyproducten: Guerlain

Favoriete presentator: Claire Chazal

Favoriete presentator: Claire Chazal

Favoriete presentator: Claire Chazal

Laatste serie die ik geweldig vond: Exit

Laatste serie die ik geweldig vond: Exit

Laatste serie die ik geweldig vond: Exit

Favoriete stad: New York

Favoriete stad: New York

Favoriete stad: New York

Droomhuis: Malibu-beachhouse

Droomhuis: Malibu-beachhouse

Droomhuis: Malibu-beachhouse

Bekende gasten op mijn droomdiner: David Bowie

Bekende gasten op mijn droomdiner: David Bowie

Bekende gasten op mijn droomdiner: David Bowie

Aankomend talent: Fien Germijns

Aankomend talent: Fien Germijns

Aankomend talent: Fien Germijns

Boek dat me is bijgebleven: Ronja de roversdochter (Astrid Lindgren)

 

Lees ook:

Door: An Brouckmans. Foto: Liesbet Peremans.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content