Dat Barack Obama een familiemens is, was al lang duidelijk. En een mooie verrassing zo nu en dan moet zeker kunnen. Deze keer gaat de eer naar schoonmoeder Marian Robinson die op 30 juli haar verjaardag viert.

Schoonmoeders worden over het algemeen nogal gevreesd, maar dat geldt niet voor Barack. Hij heeft een geweldige band met Marian. En die (en haar verjaardag) viert hij met twee prachtige foto’s en een mooi bijschrift.

“De voorbije jaren zag je Michelles moeder ‘Marian Robinson’ waarschijnlijk vaak in familiefoto’s. Wat je daarop niet kunt zien, is dat ze er altijd was voor ons, elkee dag. Niet enkel voor Michelle en haar dochters, maar ook voor mij. Ik heb haar standvastigheid, wijsheid en visie altijd geapprecieerd. Gelukkige verjaardag”, klinkt het in het onderschrfit.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Samenwonen

Toen Barack en zijn familie naar het Witte Huis verhuisden, trok Marian bij hen in. “Ik maak me zorgen over hun veiligheid en over mijn kleinkinderen”, klonk het tijdens een interview met CBS. Vele mannen zouden het vervelend vinden, maar Barack verre van. “De kinderen kwamen altijd thuis bij familie”, zei Michelle daarover. “Oma was er altijd en reed met ze naar school.” Hoewel er natuurlijk veel hulp is in huis, bleef Marian achter haar principes staan. Zo wilde ze perse haar eigen was doen. Daarnaast was ze vaak een luisterend oor voor butlers en huishoudhulpen. “Ze kwamen bij haar langs om hun hart te luchten, het was echt een beetje de oma van het huis”, zei Michelle daarover.

Meer over de Obama’s: