Sinds de zwangerschap van Meghan Markle werd aangekondigd in oktober, zitten we allemaal op het puntje van onze stoel. Elk detail van de baby wìllen we weten. Nu we ongeveer kunnen inschatten wanneer de koninklijke spruit ter wereld komt (het is niet lang meer!), wordt het tijd voor die andere vraag: wie wordt meter en peter? Dit zijn volgens Vogue Australia de kanshebbers.

1. Kate Middleton en Prins William

De Britse traditie zegt dat tantes en nonkels gewoonlijk niet de titel van meter of peter krijgen – omdat ze al een rol hebben in het leven van hun kleine nicht/neef. Maar aangezien Meghan en Harry nogal eens graag het koninklijke protocol breken, weet je maar nooit…

Kans: 1/10

2. Jessica Mulroney

Jessica is een styliste uit Canada én de beste vriendin van Meghan. Ze is zelf mama van drie en één van de grootste vertrouwenspersonen van het koppel. Ze zal sowieso nauw betrokken worden bij de geboorte van baby Sussex en dat maakt van haar een grote kanshebber. Het enige minpuntje? Ze is mijlenver verwijderd van Meghan en Harry, maar in het aardig optrekje waar die twee gaan wonen, moet er wel een gastenkamer voor haar vrij zijn…

Kans: 9/10

3. Tom Inskip

Wie Jessica Mulroney voor Meghan is, is Tom Inskip (ook wel, Skippy) voor Harry. Hij speelt al lang een grote rol in Harry’s leven, hij was er al in de prins-harry-party-tijden en steunt hem nu volop als papa-to-be. In 2017 waren Harry en Meghan er dan ook bij tijdens zijn huwelijk in Jamaica. Zonder twijfel de grootste kanshebber op het peterschap.

Kans: 9/10

4. Lindsay Roth

Meghan Markle leerde Lindsay Roth kennen toen ze samen studeerden in Northwestern. Sindsdien zijn ze heel close. Markle was zelfs bruidsmeisje op het trouwfeest van Roth en dus duidelijk mee in de running voor het meterschap.

Kans: 8/10

5. Benita Litt

Meghan Markle is zelf meter van de twee dochters van Benita Litt. Ze waren zelfs bruidskindjes tijdens de royal wedding. Misschien doet Meghan haar dan ook wel diezelfde gunst?

Kans: 7/10

6. Nicholas en Alice Van Cutsem

Prins Harry is dan weer peter van het dochtertje van Nicholas en Alice Van Cutsem, die ook als bruidskindje meeliep in mei vorig jaar. De families zijn sowieso heel close, want Nicholas zijn vader was goed bevriend met Prins Charles.

Kans: 6/10

7. Amal en George Clooney

Volgens sommige tongen zouden Meghan en Harry aan het celebkoppel hebben gevraagd om meter en peter te worden, toen ze op visite waren in hun villa aan het Comomeer. Het werd meteen ontkend, maar you never know

Kans: 5/10

8. Serena Williams

Waarom? Serena organiseerde mee de baby shower van Meghan Markle en de twee zijn al jarenlang bevriend. Geef nu toe: ze zou het toch écht fantastisch doen?

Kans: 5/10

9. Prinses Eugenie

Tantes en nonkels worden gewoonlijk niet als meter of peter gekozen, kozijnen daarentegen… Prinses Eugeniedie in hetzelfde jaar trouwde als Meghan en Harry – heeft al jarenlang een sterke band met haar kozijn en dus zou het niet verwonderen, moest zij de titel krijgen.

Kans: 5/10

10. Mark Dyer

Mark Dyer is een oude bekende en al jarenlang een soort mentor voor prins Harry. Hij zorgde voor hem en zijn broer na het overlijden van hun moeder, Diana. Hij heeft dan ook veel respect voor Dyer, misschien wel zoveel respect dat-ie peter wordt van hun eerste kindje?

Kans: 4/10

Meer over Meghans zwangerschap

SOURCE: vogue.com.au