Hotels in Leuven: dit zijn de 5 beste plekken om te overnachten

Een citytrip Leuven wordt nog leuker als je na het rondstruinen kan neerploffen in een heerlijk hotelbed. Feeling tipt de vijf leukste hotels in Leuven.

Hotels in Leuven: de beste plekken om te overnachten in Leuven

1. Mud Residence: intieme luxe

Hotels Leuven Mud Residence 01

Architectuur- en designliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Mud Residence, een bijzonder en luxueus logeeradres in Oud-Heverlee vlakbij het Meerdaalwoud en Heverleebos. Eigenaars Sophie en Frank wilden een authentieke plek creëren waar je kan genieten en tot rust komt, een huis waar je kan zitten, staren en ontdekken. Ze kochten de sixtiesvilla die aan hun huis grenst, namen de jonge, talentvolle Antwerpse interieurarchitect Andy Kerstens onder de arm en maakten van Mud Residence een guesthouse waar ze zelf als reizigers met liefde voor esthetiek maar al te graag zouden logeren.

Het interieur mixt en matcht designklassiekers met vintage meubels, kunst en inspirerende boeken en vormt samen met de unieke materiaalkeuzes een bijzondere residentie waar je het liefst van al zou willen blijven wonen. Je huurt de villa in z’n geheel en kan in de twee luxueuze gastenkamers met elk een eigen badkamer met maximaal vier personen slapen. In de kelder zit een heerlijke spa verstopt, in de tuin staat een Weltevree-hottub en er zijn elektrische fietsen om de stad of de groene rand te ontdekken. Sophie vult de ijskast ook voor jou en je gasten: Huré Frères-champagne, pasta van Boer Oliver, Think Tomato-saus, verse eieren, yoghurt, fruit en groenten. Mud Residence is zoveel meer dan een logeeradres alleen.

Mud Residence, Waversebaan 23 in Oud-Heverlee, vanaf € 595 per nacht.

2. The Fourth: chic & centraal

Hotels Leuven The Fourth

In het hart van de stad slaap je in het imposante, gotische pand van The Fourth, een plek die in de 15de eeuw dienstdeed als gildenhuis en later transformeerde tot theater, bank en nu hotel. Verwacht je er aan 42 stijlvolle kamers met comfortabele bedden en Belgisch linnen, aan een gezellige bar met open haard en aan restaurant Tafelrond waar je (ook als niet hotelgast) geniet van klassiekers zoals zeetong meunière, vol-au-vent of steak tartaar.

The Fourth, Grote Markt 5 in Leuven, vanaf € 169 per nacht.

3. Martin’s Klooster: historisch hotel

Hotels Leuven Martin's Klooster

Martin’s Klooster ademt geschiedenis, want vroeger was het gebouw aan de oevers van de Dijle klooster, ridderhospitaal en rustplaats voor pelgrims. Vandaag vind je op dezelfde plek een modern hotel met 103 kamers en een charmante binnentuin.

Martin’s Klooster, Onze-Lieve-Vrouwstraat 18 in Leuven, vanaf € 89 per nacht.

4. De Hoorn: hip & happening

Hotels Leuven De Hoorn

Wie een paar dagen Leuven plant, boekt een loft met uitzicht op de skyline van de stad bij De Hoorn, een creatieve ontmoetingsplek in de voormalige Stella-brouwerij aan de Vaartkom. De appartementen zijn ingericht zodat je je helemaal thuis voelt in de stad: met naast een slaap- en badkamer ook een keukentje en living. De inrichting is minimalistisch, maar mooi: parketvloer, betonnen muren, rotan stoeltje en wegzakzetel in je salon en kleurrijke tegeltjes in je douche.  Bij het inspirerende De Hoorn kan je ook eten in hun hippe restaurant of werken aan hun flex desks in hun co-workingruimtes.

De Hoorn, Sluisstraat 79 in Leuven, vanaf € 550 / week.

5. airbnb Casa IÑU: ervaar Leuven als een local

Hotels Leuven Casa Iñu

Janoek Lesage en Jorim Nietvelt kochten even terug een groot authentiek herenhuis op de ring van Leuven en beslisten hun huis Casa IÑU open te stellen aan reizigers die hun stad binnenstebuiten willen keren. De derde verdieping toverden ze om tot een bohemian airbnb die een en al rust uitstraalt, denk: veel hout en zachte aardetinten. Janoek ontwierp het interieur en schilderde de kunst aan de muur, haar partner Jorim maakte de meubels. Je hebt je eigen tweepersoonskamers met klein terrasje, een privé badkamer en de tweede kamer werd omgevormd tot living met kitchenette. Bij aankomst krijg je de sleutels van de sympathieke jonge ondernemers samen met een heleboel van hun favoriete geheimtips in de stad. Budgettip naar ons hart.

Casa IÑU, Erasme Ruelensvest 131 in Leuven, vanaf € 90 per nacht.

Nog meer adressen in Leuven?:

Tekst en beelden: Marie Monsieur.

Locatie openingsbeeld: Mud Residence.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content