© Belle de Jour

Fish-tastic: hier eet je de lekkerste visgerechten van Oostende

Voor de zee op je bord moet je aan – wel – de zee zijn. Koningin der Badsteden Oostende heeft enkele van de béste adresjes aan de Belgische kust en uiteraard vind je er heel wat restaurants die zich toeleggen op visgerechten. Verse vis, gezellig interieur? Deze adresjes wil je eens uitproberen.

Alle shop-, logeer- en eetadressen in één handige gids? Download hier onze gratis digitale CityGuide Oostende.

1. Mommy’s Bastards: retourtje New York

© Mommy’s Bastards

Even bekomen na een dagje shoppen doe je bij de zeelieden van Mommy’s Bastards. De stoere foodbar met Big Apple-vibes heeft een vintage en industrieel interieur (de toiletten lijken op een echte kajuit!). Op de kaart pronken heel wat so-fish-ticated wereldgerechtjes waaronder fish-and-chips, een tonijnpokébowl en een Griekse zalmburger. Hier kom je gegarandeerd een tweede keer.

Dwarsstraat 10. Mommysbastards.be

2. Momochi: sushi place to be

© Nick Decombel

Sinds maart 2023 is Oostende een sushibar rijker. Bij deze hoeft niet veel uitleg: of je houdt van sushi of je vindt het niks. Wij behoren tot die eerste categorie en kunnen niet wachten om chef Indra’s hosomaki, (o)nigiri, sashimi, futomaki en dumplings te gaan proeven.

Kemmelbergstraat 20. Momochifoodbar.be

3. Mac Moules: sexy seafood

© Nick Decombel

Voor gulle porties mosselen en stevige seafood-burgers klop je aan bij Mac Moules. Wat in 2022 begon als pop-up is nu uitgegroeid tot een volks restaurant met hedendaags kantje. Het beste uit de zee, zonder tierlantijntjes en met een hoog rock-’n-roll gehalte? Zoek niet langer, hier moet je zijn.

Van Iseghemlaan 56. @macmoulesoostende

4. Belle de Jour: vergeten visgerechten

© Belle de Jour

Met een master beeldende kunsten in haar broekzak had Els Vanbiervliet geen kokservaring toen ze in 2013 met Belle de Jour begon. Toch groeide haar zaak in tien jaar tijd uit tot een vaste waarde in Oostende. Ze zette vissoorten als rode poon, mooie meid en pieterman weer op de kaart. Favoriet bij klanten? Haar tagliata di manzo met groentjes uit de biopluktuin.

Madridstraat 9. Belledejour.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content