Dit zijn de 5 cocktailtrends volgens gastvrouw Hannah Van Ongevalle

Nu het eindejaar voor de deur staat, stijgt ook de stress voor het perfecte diner. Een goede gastvrouw ontvangt haar gezelschap uiteraard graag met een sprankelende cocktail. Ga voor een van deze trends en je scoort zonder fout! 

 

1.Shims

“Dit zijn cocktails met een lager alcoholgehalte. Daardoor kun je meer cocktails proeven zonder dronken te worden.”

2.Versterkte wijnen

“Sherry en vermouth zijn op dit moment heel hot. Niet meteen om ze puur te drinken, maar wel als ingrediënt in een cocktail. Vooral sherry is heel erg aan het opkomen in de trendy bars.”

3.Sustainability

“Als bar heb je ook invloed op je omgeving. Je ziet meer en meer bartenders die met lokale producten werken, spirits van kleine bedrijfjes in de buurt. Ze steunen kleine ondernemingen en niet enkel de grote merken.”

4.Nieuwe smaken

“Vroeger waren klanten wat voorzichtiger, ze zouden eerder een klassieke cocktail kiezen, omdat ze dan zeker waren dat ze het zouden lusten. Vandaag zijn de klanten ruimdenkender en durven ze ook niet voor de hand liggende cocktails bestellen. Ze zijn creatiever geworden in hun keuzes.”

5.Gastronomie in de bar

“Voor mij is dit de belangrijkste evolutie. Meer en meer chefs werken samen met bartenders. Restaurants serveren nu niet enkel meer een gewone gin tonic, maar ook spectaculaire cocktails. In Londen heb ik in een gewone pizzeria bijvoorbeeld een geweldige negroni gedronken. Hetzelfde geldt voor de bars, waar je nu steeds vaker barfood van hoog gastronomisch niveau kunt bestellen.”

cover-decemberMeer over gastvrouw Hannah Van Ongevalle lees je in het decembernummer van Feeling. Te koop vanaf woensdag 23 november 2016.

Lees ook:

Deze kwaliteiten moet een goede bartender hebben volgens Hannah Van Ongevalle
Dit zijn de favoriete bars van Hannah Van Ongevalle 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content