Beweeg zoals Pascale Naessens

Van klei kneden over wandelen in de natuur tot dansen met vriendinnen. Zo zorgt Feeling-gastvrouw Pascale Naessens voor genoeg beweging in haar leven.

De vijf Tibetaanse rites

De Vijf Tibetanen of de Vijf Tibetaanse Rites van Verjonging zijn een reeks oefeningen die bij het regelmatig uitvoeren een verjongend effect moeten hebben. De rites, die veel weghebben van yoga posities, zouden een gunstige invloed hebben op de chakra’s (de energiebronnen van het lichaam) en stimuleren een goeie werking ervan waardoor je lichaam fit en energiek blijft. Voor Pascale zijn het “5 oefeningen die je iedere ochtend een aantal keer doet om je energie op gang te brengen en fit te blijven”.
 

Werken aan de draaischijf in mijn keramiek-atelier

Haar passie voor keramiek werd aangewakkerd door een toevallige ontmoeting met een vrouw in Tunesië. Nu heeft ze haar eigen atelier waar ze vaak uren aan een stuk aan haar keramiek werkt. “Je hebt er best veel kracht voor nodig en het is een ideale manier om tot rust te komen, anders lukt het niet”, aldus Pascale Naessens. 
 

Een lange wandeling in de natuur

Wie denkt dat je om gezond te zijn dagelijks intensief moet gaan fitnessen heeft het mis. Elke dag een fikse wandeling maken in de natuur is al genoeg en volgens Pascale Naessens is het bovendien “de beste remedie als je wat down bent”. 
 

Hout hakken in het bos

We hebben allemaal wel eens zo'n momentje waarop we door woede of opgestapelde frustraties het willen uitschreeuwen in een kussen of iets willen kapot gooien. Hout hakken is een goeie activiteit om die negatieve energie kwijt te geraken én je knapt er nog een klusje mee op ook. De ideale manier “om je colère kwijt te spelen”, vindt Pascale. 
 

Dansen tot het ochtendgloren met vrienden, werkt altijd

Wanneer je een avondje uit dansen gaat, beweeg je gemakkelijk 2 uren op de dansvloer.  Als je dat intensief genoeg doet, ben je aan het einde van de avond helemaal fit én gelukkig. Met dansen maak je namelijk endorfine aan, een stof die zorgt voor een gelukkig gevoel.
 

Pascale Ben jij ook zo weg van Pascale Naessens? Bekijk dan hier haar boeken. 

 

Lees ook: 

Dit zijn de sport- en dieettrends van 2016

De basis van gezonde voeding volgens Pascale Naessens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content