De 5 favoriete gezonde ingrediënten voor de lente van Pascale Naessens

Na het gigantische succes van Feeling GOLD Citytrips pakken we uit met de 2de uitgave van onze premium luxelijn, die helemaal rond Pascale Naessens draait. Wij brengen jullie vandaag alvast in de stemming door de favoriete gezonde ingrediënten voor de lente van Pascale Naessens te verklappen. 

De lente is hét seizoen van de kersenbloesem en narcissen, maar ook van vele verse seizoensproducten. Pascale Naessens deelt met ons haar 5 favoriete ingrediënten voor de lekkerste lentegerechtjes. 
 
Seizoensgebonden producten zijn vaak niet alleen kraakvers, maar ook lekkerder van smaak. Ze worden in ideale omstandigheden geteeld en moeten ook niet vroeger worden geplukt omdat ze nog een lange reis moeten afleggen. Niets dan voordelen dus, maar wat moet je deze lente zeker eens klaar maken? Wij vroegen het aan Pascale Naessens.

1. Hoppescheuten

Hopscheuten zijn de jonge uitlopers van de hopplanten (ja hoor, de hop die gebruikt wordt om bier te maken). Ze lijken een beetje op de bekende Oosterse sojascheuten maar hebben eerder een nootachtige smaak. Snel erbij zijn is wel de boodschap wat voor je het weet is het seizoen voorbij (enkel in maart en april verkrijgbaar). Pascale Naessens maakt ze het liefst heel eenvoudig klaar met een gepocheerd eitje.

2. Asperges

Niets zo lekker in de lente dan de eerste Belgische asperges, we noemen ze dan ook niet voor niets het witte goud. Asperges kan op heel veel manieren klaarmaken zoals met een lekker stukje wilde zalm

3. Aardbeien 

Heerlijk zijn ze, die eerste verse Belgische aardbeien. Als ontbijt, tussendoortje of dessert hiermee scoor je altijd. 

4. Jonge sperzieboontjes

Nog zo’n lekkernij zijn de jonge sperzieboontjes en al zeker wanneer je ze combineert met verse jonge maatjes. Vakantiegevoel verzekerd! 

5. Meivis 

Zoals de naam al verklapt is meivis enkel verkrijgbaar in de maand mei. Meivis of geep is te herkennen aan zijn groen gekleurde graat, die een bijzondere smaak met zich meebrengt. De vis zelf lijkt heel erg op rivierpaling en is daarom ook perfect klaar te maken in het groen.
 
 

Feeling GOLD Pascale Naessens

FEELING GOLD Pascale Naessens Recepten die je nergens anders vindt, boeiende reisreportages en interessante ontmoetingen met mensen die een bron van inspiratie zijn voor Pascale Naessens. Stuk voor stuk prachtig vormgegeven. Om met al je zintuigen van te genieten. 

Feeling Gold Pascale Naessens ligt vanaf 20 april in de winkel.

 

Nog meer tips van Pascale Naessens? Check dan hier de basis van gezonde voeding volgens Pascale Naessens. Ontdek haar favoriete, gezonde restaurants en ontdek het heerlijke fruitontbijt van Pascale Naessens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content