Home Gastvrouw De beste ontbijt- en lunchadressen met een terras

De beste ontbijt- en lunchadressen met een terras

De beste ontbijt- en lunchadressen met een terras

Feeling-gastvrouw Cath Luyten houdt van een lekker ontbijt, een stevige lunch en een goede latte. Op deze adresjes kan je haar 's morgens of 's middags wel eens spotten. 

VITRIN 

Met stip op nummer 1, VITRIN (Marnixplaats, Antwerpen). Hier zie je de stad ontwaken. Je zit echt in de 'vitrine' want het hele hoekpand is uit glas opgetrokken. Het is dus kijken en bekeken worden, maar op dat vroege uur zijn we allemaal nog vergevingsgezind. De man die zijn honden uitlaat, de mama met de bakfiets die te laat op school komt… De ochtend beginnen met mensen en situaties die ik herken, geeft me een vredig gevoel. Dat en een latte en ik kan de dag aan.

Fino Zuid

Bij Fino Zuid, (Kasteelstraat, 57, Antwerpen), zorgen ze voor een instant Italiëgevoel . Maria en Lello bakken in de keuken de meest authentieke pizza’s en gerechten als tonijn in pistachekorst. Stefano, de charmantste Siciliaan in Antwerpen serveert alle lekkers. Het is er heerlijk zitten op het pleintje onder de jonge bomen . Binnen zit je tussen de vers aangevoerde bakken pomodori uit Puglia met zwart wit taferelen uit 'La vita e bella' of van de wulpse Monica Belluci. Puur eerlijk adresje zonder poespas.

Kaffeenini

Kaffeenini (Nationalestraat 114 , Antwerpen) is een Coffee Shop net om de hoek van school, dus de plek om met de mama's de dag nog even uit te stellen. Als er veel op de agenda staat, bestel ik er een colorshot. Latte met slagroom en smarties. Geen calorieën tellen, enkel zegeningen.

Beach House 25

Een strandtent pur sang (strand van Groede, net over de grens bij Knokke), in steigerhout tussen het duingras met zicht op Vlissingen aan de overkant. 's Zomers kan je er vanaf 11:00 al terecht voor fijne tapa’s of ’n goeie bouillabaisse.

River Kwai

Voor wanneer het wat pittiger mag, moet je naar River Kwai. Al sinds ’89 zorgt de familie Chaiyakul- Somsanga ’s middags én ’s avonds voor de perfecte Thaise keuken (Vlaamse Kaai 14, Antwerpen). Ze hebben een geweldig terras tussen de bamboo. Ogen toe en je waant je in Bangkok