De mooiste fietsroutes volgens Cath Luyten

Feeling gastvrouw Cath Luyten houdt van fietsen. Van de mooiste routes in Nederland tot de smalle steegjes van wereldstad Bangkok, Cath doet het allemaal op de fiets. Ontdek hier de favoriete fietsroutes van onze gastvrouw. 

Lange leve de fietsknooppunten, zowel in Nederland als Belgie. Ik heb kaarten van alle provincies en stippel meestal last minute wat uit. Fietsen achterop de auto en weg zijn we. Door de Zeeuwse polders richting Hulst en Terneuzen, langs de kreken van mijn heimat. Maar evengoed grenshoppen langs de Maas, met af en toe een pontje nemen tussen Belgisch en Nederlands Limburg.

Op de fiets in Bangkok 

Fietsen in Bangkok. Samen met een gids van Co Van Kessel Bycicle Tours verken je de meest verborgen buurten van deze wereldstad. Het lijkt kamikaze, maar door het netwerk aan stegen is het is verbazend gemakkelijk en je begeeft je nauwelijks tussen het verkeer. De Nederlandse Co Van Kessel begon er 40 jaar geleden mee. Hijzelf is er niet meer, maar zijn geweldig initiatief wordt door Thaise en Nederlandse studenten verder gezet. De beste manier om de stad te leren kennen.

Bordeaux en vélo 

Vanuit centrum Bordeaux vertrekt er een charmant fietspad richting de wijngaarden van Entre Deux-Mers. Eerst op de kaaien nog wat oesters slurpen bij een goed glas witte wijn en dan de fiets op of de skates aan richting de druiven zelf. Weinig helling, geen verkeer, doe daar nog een piknik bovenop et la vie est si bon.

De wind trotseren in Nederland 

Het fietspad van Cadzand naar Breskens (NL). Temidden van de duinen ligt er een kleine strook asfalt (voor één keer protesteren we niet), ideaal voor fietsers en skaters. Onderweg ruime keuze aan beachbars om weer op krachten te komen, want meestal is de wind je maar 1 keer gunstig gezind. Heen of terug.

Lees meer:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content