Gastvrouw Charlotte Vandermeersch in Woody

Charlotte Vandermeersch brengt met twee kompanen het theaterstuk WOODY, waarbij zij zich lieten inspireren door de bizarre kronkels in het hoofd van Woody Allen.

Een schrijver worstelt met een writer's block. Zijn lief is vertrokken, maar lang blijft hij niet alleen. Hij krijgt het gezelschap van een opdringerige fan en in één van zijn zeldzame wandelingen buitenshuis loopt hij een actrice tegen het mooie lijf. Hij wordt aanbeden door de één en verliefd op de ander. Maar wat komen die twee rare snuiters in zijn leven doen? En wat hebben ze met elkaar te maken?

De drie acteurs laten zich helemaal gaan in de tragiek van het lijden, overgoten met flink wat absurde humor en authentiek spelplezier. Dat is heerlijk om te zien. Meeslepend ook, want je wil weten wat er gaat gebeuren, maar je krijgt er amper vat op. En uiteindelijk maakt het niet meer uit wat 'echt' is, wat een hoofdstuk in de roman kan worden of wat louter in de fantasie van de personages gebeurt.

En ja, je voelt hier en daar wat inspiratie van de meester doorsijpelen, maar vooral voel je de creatieve geesten van Charlotte, Joris en Jan zelf. Ze hadden dit zonder Woody Allen vast ook kunnen bedenken!

Woody is een productie van LAZARUS ism Theater Antigone met Charlotte Vandermeersch, Jan Sobrie en Joris Van den Brande. Nog tot 11 december, zie www.lazarusvzw.be

Tanja Dierckx Chef human interest & cultuur Tanja Dierckx is wild van cultuur in alle vormen en kleuren. Voor Feeling interviewt zij baanbrekers, gastvrouwen en andere gewone mensen met een interessant kantje.

Lees hier alle artikels van Tanja.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content