https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Gastvrouw Gastvrouw Elke Jeurissen zet straf project ‘De Beeldcapsule’ in de kijker!

Gastvrouw Elke Jeurissen zet straf project ‘De Beeldcapsule’ in de kijker!

Gastvrouw Elke Jeurissen zet straf project 'De Beeldcapsule' in de kijker!

Elke Jeurissen is gedreven onderneemster en oprichtster van Straffe Madammen, een club van vrouwelijke experten. Vanuit haar toonaangevende functie maakt zij er werk van om vrouwen een duwtje in de rug te geven. Daarom stelt Elke je graag voor aan De Beeldcapsule. Een project geleid door een andere Straffe Madam: Karen Vanderplaetse van iMinds, het digitale onderzoekscentrum van Vlaanderen.

De Beeldcapsule is een overheidsproject dat de schat aan Vlaanderens audiovisueel archiefmateriaal wil digitaliseren en duurzaam wil bewaren. De beelden van de afgelopen eeuw staan op oude dragers zoals videocassettes en dreigen zo verloren te gaan. Duurzame digitale opslag is ook cruciaal voor het materiaal dat we vandaag creëren. De campagne werd op poten gezet met het VIAA, Het Vlaams Instituut voor Archivering, en 27 media- en erfgoedorganisaties zoals archieven, musea, VRT,… 

Ook jij kan hieraan deelnemen! Op de website staat een selectie van 50 fragmenten uit de Vlaamse archieven. Kies de tijdsbeelden die jij het leukste vindt en stel jouw eigen capsule samen. Je steunt de campagne door jouw capsule te delen en zo veel mogelijk stemmen te verzamelen. De 5 meest gekozen video’s krijgen een plek in de ‘Beeldcapsule 2115’. Welk tijdsbeeld wil jij naar de toekomst sturen? Wat wil jij tonen aan mensen binnen 100 jaar? Stemmen kan tot en met 15 oktober!