Deze kwaliteiten moet een goede bartender hebben volgens Hannah Van Ongevalle

Kunstjes achter de bar scoren altijd: jongleren met flessen vodka of een shaker laten balanseren op het topje van je wijsvinger. Best indrukwekkend als je het ons vraagt, maar een goede bartender heeft meer nodig om het te maken. Dit zijn de essentiële kwaliteiten die een goede bartender moet hebben volgens Feeling gastvrouw Hannah Van Ongevalle.

 

 

1. Nieuwsgierigheid

“Hij moet nieuwsgierig én leergierig zijn. De cocktailwereld is constant in verandering. Je moet blijven investeren in kennis, bijvoorbeeld door workshops te gaan volgen.”

2. Creativiteit

“Je moet jezelf voortdurend heruitvinden en blijven zoeken naar interessante ingrediënten en nieuwe, boeiende combinaties.”

3. Hard kunnen werken

“Wie achter de bar staat, mag niet klagen, ook al staat hij er al twaalf uur. Je moet echt op je tanden kunnen bijten. Het is soms hard, zeker als al je vrienden aan het feesten zijn en jij achter de bar moet staan.”

4. Nederigheid

“Ik bedoel niet dat je geen zelfvertrouwen mag hebben, integendeel. Zeker als je workshops geeft of in een jury zetelt, mag je niet overkomen als een kneusje. Maar je moet wel beseffen dat er altijd bartenders zullen zijn die beter zijn dan jou. Je kunt ook niet voor iedereen de beste zijn, smaken verschillen.”

5. Community minded

“Je moet als bartender weten dat je deel uitmaakt van een community. Je moet respect hebben voor de andere bars, we zijn allemaal collega’s van elkaar. Het is fijn om recepten uit te wisselen, je moet niet enkel naar je eigen bar kijken.”

Wil je nog meer zien van Hannah Van Ongevalle? Check dan hier snel de exclusieve behind-the-scenes video van onze shoot. 

cover-decemberMeer over gastvrouw Hannah Van Ongevalle lees je in het decembernummer van Feeling. Te koop vanaf woensdag 23 november 2016.

Lees ook:

Dit zijn de favoriete bars van Hannah Van Ongevalle 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content