Home Gastvrouw Onmisbare online tools van Elke Jeurissen

Onmisbare online tools van Elke Jeurissen

Onmisbare online tools van Elke Jeurissen

Elke Jeurissen is een geboren ondernemer. Ze werkt sinds 3 jaar bij Glassroots, is co-auteur van het boek Vreemdgaan voor managers en is oprichter van Straffe Madammen. Daarnaast blogt ze ook nog over haar gezin. Deze staffe madam weet van aanpakken! Vandaag deelt ze haar onmisbare online tools voor al haar professionele projecten. 

Dropbox

Je hebt toegang tot je dossiers op elk toestel met wifi en overal ter wereld, echt onmisbaar! Daarnaast kan je simultaan wijzigingen aan documenten uitvoeren.

Eventbrite

Dit is een online platform om events aan te kondigen en gasten uit te nodigen. Het is gratis als je gratis events organiseert. Als je evenementen betalend zijn, betaal je een kleine fee. Het garandeert een veilige betaling aan de organisator, dat voor zekerheid zorgt. Ik gebruik het al bijna 2 jaar voor Straffe M events. Het leuke is dat hij gegevens van vorige bezoekers opslaat, dat je berichtjes naar deelnemers kan sturen en dat je automatisch badges kan laten maken. De tool voegt zelfs een automatisch Google maps plannetje van de locatie toe. Heel erg handig en efficiënt!

Surveymonkey

Surveymonkey is een gratis online tool om enquêtes te maken. Bij Glassroots gebruiken we dat voor verschillende projecten om klanten of stakeholders te bevragen. Een pluspunt: het is een Belgische startup!

99 designs

Dit is een wereldwijde community van designers. Ze ontwierpen mijn Straffe M logo op slechts 3 dagen! Je geeft een eenvoudige briefing via de website, vertelt binnen welke termijn en voor welk budget je een logo/huisstijl wil, en daarna dan krijg je verschillende voorstellen. Neem wel je tijd om feedback te geven aan de designers. 

Wordpress

Hiermee maakte ik zelf de websites van Glassroots, Straffe M en 72Hoursreload.com. In het begin is het een beetje zoeken, maar als je even de tijd neemt om erin te duiken, wijst het zichzelf snel uit. Handig is dat je het kan linken met andere platformen zoals Eventbrite. Je kan voor een layout kiezen uit formats die zij gratis aanbieden. Wil je meer keuze? Dan kan je kiezen voor de betalende versie. 

Yammer

Yammer is een online platform voor correctie en connectie. We gebruiken dit bij Glassroots om bijvoorbeeld de stakeholders, die in Antwerpen samenwerken rond citymarketing, te verbinden.

Twitter 

Dit is een goed medium om via een specieke hashtag heel snel en veel over een nieuw onderwerp te leren. Je kan er ook experts ontdekken die met dat onderwerp bezig zijn. In België zijn er niet zo veel gebruikers, maar wel veel influencers. Dit is dus een goede manier om je bedrijf in de kijker te plaatsen en aan personal branding te doen. Twitter gebruik ik dagelijks.

 

 

Cover Feeling

Het Oktobernummer van Feeling met gastvrouw Elke Jeurissen ligt vanaf 23/9 in de winkel.