Onmisbare tools van Sepi om het wijnbar-gevoel thuis te creëren

Onze nieuwe Feeling-gastvrouw Sepideh Sedaghatnia is als sommelier de uitgelezen persoon om tips te geven om het wijnbar-gevoel ook thuis te creëren. Lees hier haar tips! 

1. Ga voor kristallen glazen 

Zelf heb ik thuis ook wel gewone Ikea-wijnglazen, die ik gebruik bij een uitgebreide bbq of een feestje met veel volk. Maar om écht te genieten van een goede fles wijn in klein gezelschap, gebruik ik kristallen glazen. De poriën van het glas zijn kleiner, er kunnen geen onzuiverheden in komen en daardoor ook geen muffe geur. Je wijn zal ook helderder zijn van kleur. Nog belangrijk is dat je glazen een lange steel hebben: het is niet elegant om het glas bovenaan vast te houden, daardoor warmt de wijn op. Een goed merk is Zalto.

2. Koop goede tools om de fles te openen 

Ga voor een klassieke kurkentrekker in drie delen: een mes onderaan om de folie door te snijden en een hefboom in twee delen. Dat is vooral interessant bij lange kurken.

3. Haal een karaf in huis 

Haal een goede karaf in huis, sommige rijkere wijnen moet je eerst wat laten ademen, dan zullen ze veel beter tot hun recht komen.

4. Vergeet de ijsemmer niet

Voor witte wijn en bubbels is een ijsemmer geen slecht idee.

5. Vergeet ook de hapjes niet 

Maak het gezellig! Zet een paar theelichtjes op tafel en serveer een knabbeltje. Al is het maar brood met olijfolie: daardoor zal de wijn minder snel naar je hoofd stijgen.

Feeling Het feestnummer van Feeling met gratis wijnpocket van Sepideh Sedaghatnia ligt vanaf 17/11 in de winkel.

Partner Content

Gesponsorde content