3 wandelroutes in Fjord-Noorwegen

Altijd al het berglandschap van Noorwegen van dichtbij willen aanschouwen? De Noorse Wandelorganisatie DNT maakt dat mogelijk. Van prachtig naar nog prachtiger: de Preikestolen, Trolltunga en Romsdalseggen wandelroute.

1.   Preikestolen (de Preekstoel)

De Preikestolen is een van de bekendste uitzichten in Noorwegen. Er loopt een wandelpad van het bergpension “Preikestolen Fjellstue” naar het rotsplateau op 604 meter hoogte. Trek alvast 4 à 5 uur uit voor de wandeltocht van 5 km. Het uitzicht is meer dan de moeite waard!

2.   Trolltunga (de Trollentong)

De trollentong is een wandelroute voor meer gevorderde wandelaars. De rots ligt ongeveer 1100 meter boven zeeniveau en 700 meter boven het Ringedalsvatnet meer. Doordat het gesteente horizontaal uit het gebergte steekt, kreeg de rots de bijnaam 'trollentong'. De wandelroute begint in Skjeggedal, onderweg kun je o.a. genieten van de stuwdam Ringedalsdemningen, kolkgaten en gletsjermolens. Je wandelt 8 à 10 uur over de 20 km lange route.

3.   Romsdalseggen

In het Noorden van Noorwegen kun je de Romsdalseggenroute volgen.  Daar kun je kiezen tussen 3 routes met verschillende moeilijkheidsgraden. Elk van die routes voert je langs fjorden, bergtoppen en watervallen. Ben je niet bang van avontuur, kies dan voor de extreme route met gids. Ze is 10 km en begint en eindigt in Andalsnes.