Afvallen: 8 slanke desserttips

Afvallen: 8 slanke desserttips

Afvallen en toch genieten van een heerlijk dessert? Het kan! Combineer je dieet met deze 8 slanke tips en smul (met mate) van een lekker stukje chocolade.

Slimme tips voor lightdesserts

Zoetstof bevat geen calorieën en is verkrijgbaar in poedervorm, vloeistof of speciaal om mee te koken. Erg populair tegenwoordig is stevia. Lees altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking en proef; té zoet is ook niet lekker.

Maïszetmeel in plaats van bloem geeft een heerlijk resultaat. 2 eetlepels bloem staat gelijk met 1 eetlepel maïszetmeel, dus dat levert minder calorieën.

Petit suisse, vetvrije plattekaas en ricotta zijn rijk aan calcium en geven een goede textuur, zonder extra vetstoffen.

Lightboter is een goed alternatief. Niet alle soorten zijn geschikt om mee te koken, maar kies met zorg en je bespaart een kwart van de calorieën.

Gelatine of agar-agar bevatten geen calorieën, en geven toch stevigheid en volume.

Stijfgeklopte eiwitten zijn rijk aan water en proteïnen, ideaal om een lichte mousse te maken zonder toevoeging van room, eiwitten of slagroom.

Magere ongezoete cacao zit boordevol anti-oxidanten, geeft meer smaak dan chocolade in een reep en bevat weinig vetstoffen.

Fruit is gezond, en suiker en boter kunnen vaak worden vervangen door fruitcompote. Het geeft meteen extra vitaminen, mineralen en vezels. Pruimen en kersen laten zich zalig combineren met chocolade.

Slanke recepten van desserts met chocolade

Moelleux met twee soorten chocolade

Light choco

Witte chocolademousse met sinaasappel