Beautyritueel: 5 x anders reinigen

Beautyritueel: 5 x anders reinigen

Het geheim van een stralende huid? Dagelijks reinigen! Dat kan op verschillende manieren. Ontdek hier hoe je je gelaat 5 x anders kan reinigen.

We houden van make-up die ons doet stralen, dag na dag. Maar om onze huid gezond en stralend te houden is het een must om tweemaal per dag grondig te reinigen. Om ons beautyritueel afwisselend te houden bestaan er verschillende manieren om dat te doen. Ontdek hier de verschillende mogelijkheden voor je dagelijks beautyritueel en kies wat voor jou het beste past.

1. Hightechborstel

Een elektrische reinigingsborstel is dé nieuwe musthave in de badkamer. In 1 minuut zorgt de borstel ervoor dat je huid gereinigd, gepeeld en gemasseerd is. Bij sommige exemplaren, zoals de Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush, moet je wel eerst je make-up verwijderen vooraleer je cleanser aanbrengt met de borstel. De borstelhaartjes masseren het gezicht en pakken verstopte poriën en zelfs rimpeltjes aan. De huid wordt gladder, zachter en stralender.

2. Beautycrème

Een beautycrème reinigt de huid en hydrateert op een milde en efficiënte manier. Vooral voor een droge huid is een reinigingscrème aan te raden omdat ze onzuiverheden verwijdert zonder de huid verder uit te drogen. Een hydraterend laagje zorgt ervoor dat de soepelheid van de huid behouden blijft. Let er wel op dat je voor het ontschminken van je ogen soms een ander product moet gebruiken om te reinigen. De huid rond de ogen vraagt om extra verzorging.

3. Reinigingsgel

Een reinigingsgel is een snel alternatief voor een crème of reinigingsborstel. Breng de gel aan op een vochtig gezicht, wrijf zachtjes in en spoel daarna af met lauw water.

4. Mousse

Een mousse is ook een snelle manier om onzuiverheden van je gezicht te verwijderen. Het is echter minder geschikt voor wie een droge huid heeft. In combinatie met een goed hydraterende crème is de reinigingsmousse een snelle oplossing voor jouw dagelijkse beautyritueel.

5. Olie

Omwille van zijn vettige substantie zien we olie of balsem vaak niet als een geschikt reinigingsmiddel, We willen onzuiverheden en vet net verwijderen bij het reinigen. Toch werkt het omdat de samenstelling van een olie ongeveer dezelfde is als de onzuiverheden op onze huid. Ze worden aangetrokken en verwijdert bij het spoelen van het gezicht. Vooral voor wie veel make-up gebruikt of waterproof make-up is een reinigingsolie een aanrader.

 

Lees ook:

 

Fotospecial 5x anders reinigen