De beste kapsels voor een rechthoekig of langwerpig gezicht

De beste kapsels voor een rechthoekig of langwerpig gezicht

Vrouwen met rechthoekige of langwerpige gezichtsvormen hebben vaak moeite om een geschikt kapsel te vinden. Maar geen nood! Feeling zocht én vond mooie kapsels die je rechthoekige of langwerpige gezicht flatteren. 

Wat is een langwerpig of rechthoekig gezicht?

Een langwerpig gezicht kan je vergelijken met een ovale gezichtsvorm. Het grote verschil is dat een langwerpig gezicht meestal langer is in de lengte dan een ovaal gezicht. Bij een rechthoekig gezicht is er sprake van een hoekig voorhoofd en kaaklijn.

Wat is het ideale kapsel?

Om de lengte van je gezicht weg te werken, kan je accenten leggen op de breedte van je gezicht. Ga voor een froe, een korte carré, een pony of een bob. Zo bedekt een pony bijvoorbeeld je voorhoofd waardoor je gezicht korter lijkt. Ee ander optie is dat je meer breedte creëert. Dit kan je doen door meer volume te creëren aan de zijkanten door met laagjes of met krullen te werken.

Steek je haar zo weinig mogelijk op en ga zeker ook niet voor een lang kapsel. Met deze gezichtsvormen kies je het best voor een korte of halflange coupe. Met een kapsel dat langer is dan je schouders is de kans heel groot dat het de vorm van je gezicht niet flatteert.

Fotospecial: Mooie kapsels voor een rechthoekig of langwerpig gezicht