Dé film: Frank

Het was een van de tofste en meest besproken films op het Sundance Film Festival eerder dit jaar: Lenny Abrahamsons muzikale komedie Frank, met hoofdrollen voor Michael Fassbender en Maggie Gyllenhaal. In de film, over een experimentele elektrogroep en diens mysterieuze, ietwat gestoorde frontman, loopt Fassbender voortdurend rond met een gigantisch hoofd van papier-maché. Klinkt bizar, maar de filmpers is unaniem lovend. Frank zit vol humor, goede muziek en geniale vondsten. Een must-see voor de avontuurlijke filmkijker.

Vanaf 7/9 in de bioscoop

Bekijk nu al de trailer

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog veel meer Fassbender-films

Shame

Fassbender doorbreekt taboes en kruipt in het brein van een verleidelijke seksverslaafde – plus: hij gaat full frontal naakt – in deze mokerslag van de Oscarwinnende regisseur Steve McQueen (Hunger, 12 Years a Slave).

Prometheus

Fassbender als menselijke robot in Ridley Scotts Prometheus, een adembenemende sciencefictionfilm (én een prequel op de Alien-films) over een team wetenschappers dat naar de donkerste uithoeken van het heelal reist.

Jane Eyre

Romantisch kostuumdrama naar de beroemde, gelijknamige roman van Charlotte Brönte, waarin Fassbender als de getroebleerde Lord Rochester het object van Mia Wasikowska’s begeerte speelt.

12 Years A Slave

Fassbender kan het blijkbaar goed vinden met regisseur Steve McQueen: samen maakten ze eerder al Hunger en Shame. Voor dit Oscarwinnende drama kroop Fassbender in de huid van een sadistische slavendrijver. Niet voor gevoelige zieltjes!

X-Men

Fassbender als stripheld: al twee keer zette hij de ijzeren helm op van Magneto, de vijand van professor Xavier. In X-Men: First Class én het vervolg, Days of Future Past.