Dé film: The Judge

In The Judge geeft Robert Downey Jr. gestalte aan de succesvolle advocaat Hank Palmer, een gladde vent uit Chicago, die terugkeert naar zijn geboortehuis in Indiana. Daar wordt zijn van hem vervreemde vader (Robert Duvall), de plaatselijke rechter, verdacht van moord.  The Judge is meer dan een rechtbankdrama, het is ook een portret van een familie die een tragedie uit het verleden nooit goed heeft verwerkt. Sterk is het samenspel tussen Downey en Duvall, twee formidabele acteurs die volledig aan elkaar zijn gewaagd.

The Judge, Vanaf 18/11 in de bioscoop

Bekijk nu al de trailer
 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Robert Downey steelt de show

CHAPLIN (1992)

Downey Jr. is perfect gecast als de egocentrische, vrouwenverslindende Charlie Chaplin, de filmster uit het stille filmtijdperk die uitgroeide tot een icoon. Downey Jr. gaat volledig in zijn rol op en kreeg er dan ook geheel verdiend een Oscarnominatie voor.

KISS KISS BANG BANG (2005)

Misdaadkomedie  waarin Downey Jr. Harry Lockhart neerzet, een crimineel die verstrikt raakt in een ingewikkelde moordzaak in Hollywood, samen met een homoseksuele detective (Val Kilmer). Een van zijn heerlijkste vertolkingen, die hem letterlijk op het lijf is geschreven.

ZODIAC (2007)

Downey Jr. speelt een misdaadjournalist die zich samen met politiek cartoonist Jake Gyllenhaal en een team van rechercheurs vastbijt in de zoektocht naar een van de beruchtste seriemoordenaars van San Francisco. Een spannende thriller van David Fincher (Se7en, Gone Girl), met een doortastende Downey Jr.

IRON MAN (2008)

Dit is de rol die ons een nieuwe, herboren Robert Downey Jr. schonk. Iron Man is een superheld en megalomaan genie en Downey Jr. speelt hem met een combinatie van zelfverzekerheid en droge humor. Drie Iron Man-films een bijrol in The Avengers 1 en 2 later, en straks ook in de nieuwe Captain America en Iron Man 4: het is duidelijk dat het ijzeren pak hem als gegoten zit.

TROPIC THUNDER (2008)

Yep, dat is ‘m. Met make-up weliswaar. Downey Jr. kruipt in de huid van een Australische acteur die onder het mes gaat om een Afro-Amerikaanse soldaat te spelen. Met voorsprong de meest memorabele rol in Ben Stiller’s oorlogsparodie Tropic Thunder.

SHERLOCK HOLMES (2009)

Downey Jr. geeft op onvergetelijke wijze gestalte aan de speurneus met de pet, die de wereld altijd twee stappen voor is. Sherlock Holmes, een film van Guy Ritchie, maakte van de speurder een actieheld. Na de succesvolle sequel staat Sherlock 3 op stapel.