De haarkleur voor de winter: bruin

De haarkleur voor de winter: bruin

Vergeet blond. De komende herfst en wintermaanden telt enkel bruin haar! Snel dus als de bliksem naar de kapper of koop een product om je haren thuis zelf om te toveren. 

Trendy, want… 

Als zelfs eeuwige blondine Blake Lively haar lokken donker(der) laat verven, weet je dat de hoogdagen van (ijs)blond voorbij zijn. Ook op de catwalk overheersten de brunettes. Bruintinten zijn dan ook ideaal om je gezicht in de herfst op te warmen.
 

Kleur kiezen

Een uniforme kleur kan, maar de meest hippe brunettes gaan voor bronde . Dat staat voor blond + bruin en betekent dat er horizontaal en verticaal lichtere highlights in de onderste helft van je lokken en rond je gezicht worden aangebracht, die voor een door de zon gekust effect zorgen. Dat kun je thuis proberen (met Préférence Glam Bronde in n° 6 van L’Oréal , €12,99), of je laat het subtiele kleurwerk aan een professional over (check de Bronde -kleuring bij de L’Oréal Professionnel -kapper, tussen € 60 en € 90.) “De juiste highlighttint is twee tot drie tinten lichter dan je natuurlijke kleur”, zegt Christophe Robin, internationaal kleurspecialist bij L’Oréal Paris. Moeite om de perfecte haarkleur te vinden? Check dan zeker onze tips. 
 

Kleur houden

Investeer in aangepaste verzorging voor gekleurd haar: warme bruintinten verliezen snel glans, koele tinten kunnen dan weer snel een tikje rood uitslaan.

 

Fotospecial: producten voor in jouw kleuringskit