https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Dé lentetrend: sporty chic

Al een hele tijd populair, maar sinds kort weer bijzonder prominent aanwezig: de sporty look. Denk hierbij niet aan een sportschool outfit, maar eerder aan een sportieve look in een elegant jasje. Onder andere Marc Jacobs, Victoria Beckham en Alexander Wang toonden al sportieve invloeden op de catwalk.

Sneakers hebben zich ontpopt tot een must in onze kleerkast, en ze komen niet enkel in platte exemplaren, veel designers brachten een elegantere versie met hak. Naast sneakers vinden we knipogen naar de sportwereld in hippe jasjes, broeken met strepen langs de zijkant en veel meer.

Belangrijk bij deze trend is dat je niet overdrijft. Draag niet de trainingsbroek, de sweater én de sneakers in één outfit, maar balanceer je look met enkele klassieke items. Elementen uit de sportwereld zagen we op de catwalk gecombineerd met veel glanzende en rijke materialen. Combineer dus gerust zelf sportieve items met chique exemplaren, het effect wordt er alleen maar mooier op!
 
Echte durvers dragen een paar stijlvolle pumps onder hun joggingbroek en rollen de pijpen een stukje op. Een oversized sweatshirt staat dan weer perfect op een skinny jeans. Draag er een paar ballerina’s of stijlvolle sneakers onder en maak je outfit af met een elegante shopper.