Deze app helpt je bloemen en planten te herkennen

Deze app helpt je bloemen en planten te herkennen

Wil jij graag een mooie tuin vol prachtige bloemen en planten, maar ontbreekt het je aan kennis hierover? Dat probleem is vanaf nu verleden tijd. De app PlantNet helpt je namelijk met het herkennen van bloemen en planten.

Het concept van de app is simpel: je neemt een foto van de plant die je graag wil identificeren en de app zoekt voor jou uit om welke soort het gaat. Zo kan jij makkelijk je tuin omtoveren in jouw eigen bloemenparadijs. Zoek je nog meer inspiratie om je tuin aan te kleden? Ontdek hier hoe je hem gezellig lounge kan maken.

Work in progress

Voorlopig is de app in staat om van de 400.000 planten wereldwijd zo'n 6.000 West-Europese soorten te herkennen. Het aantal planten dat de app weet te herkennen, groeit ook nog elke dag. Plantenkenners kunnen immers informatie en beelden van nieuwe planten toevoegen.

Franse origine

Dat de applicatie een groot succes is, blijkt uit het feit dat ze nog steeds dagelijks geïnstalleerd wordt. PlantNet werd ontwikkeld door wetenschappers uit vier verschillende onderzoeksinstellingen in Frankrijk. 

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Lees ook:

7 tips voor prachtige bloemen in huis

Tegen deze 7 kwaaltjes helpt aloë vera écht

Nieuwe app helpt je etiketten lezen

 

Bron: De Standaard