https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Essentiel x Cesar Casier capsulecollectie: 10 topstuks

Essentiel x Cesar Casier capsulecollectie: 10 topstuks

Het Belgische topmodel Cesar Casier lanceert zijn allereerste capsulecollectie samen met Essentiel. De collectie bestaat uit stuks voor zowel mannen als vrouwen, geïnspireerd door zijn leven in New York.

Cesar Casier kennen we vooral als internationaal modezicht en van zijn blog thecesarsalad.blogspot.com. Ondertussen scoorde hij ook al een bestseller ‘Modelkitchen’, een kookboek waarin hij met bevriende modellen een gedeelde passie voor gezond eten deelt. De jonge hunk kan dus al rekenen op heel wat (inter)nationale aandacht.

Essentiel x Cesar: unisex

Met Essentiel staat Cesar nu voor de eerste keer in de startblokken van het creatief mode proces. Hij vond de inspiratie voor zijn allereerste collectie in NYC, de bruisende stad waar hij woont en werkt. ‘Ik wou de collectie spiegelen aan het straatbeeld van Downtown NYC en aan vrienden en kennissen waar ik iedere dag mee omga.’ Het resultaat is een capsulecollectie voor zowel mannen als vrouwen. ‘Tijdens het ontwerpen bleek dat heel wat stuks best unisex waren, daarom hebben we samen besloten enkele items zoals T-shirts, hemden, sweaters en broeken voor zowel mannen als vrouwen te maken.’

Rock ’n Roll

De collectie bestaat uit stuks die nauw aansluiten bij Cesar’s eigen stijl: ‘Rock ’n Roll Chic’ . Denk aan basic items zoals skinny jeans, T-shirts, oversized sweaters en hemden in kleuren als mosgroen, wit, skyscraper grey en kohl zwart. Opvallende items voor vrouwen – bovendien de favorieten van zowel Cesar als Essentiel – zijn de lange kanten see through jurk, het suède mini rokje met franjes en de kokerrok met subtiel verwerkte pailletten. Voor de mannen zijn dat een trui waarin 3 verschillende texturen werden verwerkt, de perfecto en kostuumbroek met subtiel geruite print.

De stuks zijn onderling perfect combineerbaar en zorgen instant voor een New York cool look. Leuk detail zijn de quote’s die Cesar zelf dagelijks gebruikt zoals ‘I Can’t,’ ‘Chic C’est la vie’, ‘Ca-Va!’ en ‘Let’s have a kiki’, die je terugvindt op de T-shirts en sweaters.

De collectie is vanaf 6 oktober 2014 te verkrijgen in alle Essentiel stores en online via www.essentiel-antwerp.com.

Fotogalerij: 10 topstuks