Kapsels: Jonge, Belgische haarmode

Kapsels: Jonge, Belgische haarmode

De trendsetter op vlak van kapsels, Coiffure.org by UBK/UCB organiseerde vorige week de prestigieuze interscholenwedstrijd ‘Young Hairdressers Trophy’, een van de grootste kapperswedstrijden in België. Benieuwd naar de creaties van deze jonge talenten?

Dol op haarmode en creatieve kapsels? Dan ken je ongetwijfeld de Unie van Belgisch Kappers Coiffure.org by UBK/UCB al. De organisatie zorgt ieder seizoen voor nieuwe inspiratie met een frisse blik op de laatste haartrends. Om ook jonge kappers in wording te motiveren, lanceerde Coiffure.org de nationale wedstrijd voor leerlingen haartooi: ‘Young Hairdressers Trophy

De wedstrijd bestaat uit 3 categorieën: ‘Men’s Trophy’, ‘Styling Trophy’ en ‘Avant Garde Trophy’. Daarnaast zijn er ook nog de Young Color Trophy en de speciale trofeeën L.Lauwers en J.Vermote waar het draagbare en streetstyle-gehalte centraal staat. Bij haar beoordeling lette de jury voornamelijk op afwerking, techniek, haarkleur en originaliteit. Maar ook het totaalplaatje moest kloppen. Zo moesten de make-up en de kleding aangepast zijn aan het kapsel.

Young Hairdressers Trophy: de winnaar

SIMA Aarschot kwam als duidelijk winnaar uit de bus. De school behaalde op alle categorieën de hoogste score. De individuele winaars waren Yasemin Osman voor de Avant Garde Trophy, Pantea Khan Babaei voor de Men's Trophy en Soraya Vanackere voor de Styling Trophy Dames. De L.Lauwers prijs ging naar Dimitri Lopes en de J.Vermote prijs naar Corry Coninckx.

Zin om een stukje van de sfeer op te snuiven? Wij nemen je mee naar het kappersevent in onze fotogalerij boordevol leuke kapsels. (Bron foto's)