Milaan, dag 1

Beelden en impressies uit de fashion week in Milaan.

Zeker de moeite waard: de show van Frankie Morello. In de sfeer van een film noir zette het ontwerpersduo achter het Milanese merk een supersexy black lady neer. Zwart, bordeauxrood en grijs domineerden in een show waarop stoffen als kant, tule, transparant, leer en lurex de pan uit swingden. Het gebroken-spiegeleffect op sommige stukken maakte het black drama compleet. Note to self: de vreemde hoeden van zwart vilt mogen meteen op het verlanglijstje voor deze winter.

Diezelfde 20 februari ging ik ook even langs bij Corso Como, volgens mij een van de mooiste concept stores ter wereld. Eerste bestemming: de capsule collection van Matthew Williamson voor Ballantyne. Corso Como is  trouwens ook een kunstgalerij: ik stond vol bewondering voor het werk van de Italiaanse fotograaf Alfa Castaldi, een artistiek genie die even goed is in modefoto's en portretten als reportagebeeld.

Katie Grand loves Hogan, again. De Britse styliste tekende voor het tweede achtereenvolgende seizoen een collectie voor het Italiaanse merk.

Het is officieel: De dolle dagen van Milaan zijn begonnen.

(MH)