Milaan: dag 3

Een dag vol afwisseling tijdens de Milanese modeweek.

Mooie mix van materialen (leer, mohair, daim en bont), volume en kleur (mosterd, mauve en koningsblauw) op de catwalk van Sportmax, de tweede lijn van Max Mara.

Het Italiaanse huis Fratelli Rossetti kiest daarentegen resoluut voor de swinging sixties. In het sublieme kader van paleis 'Visconti' werd de nieuwe collectie schoenen en handtassen voorgesteld. Hun trend voor volgende winter: zwart-wit.

Furla prikkelt met hun wintercollectie 2013 alle zintuigen. Mijn favoriet: de reeks handtassen geïnspireerd op dierenhuiden.    

100% Italiaan en sexy as hell: huis Gianvito Rossi stelt nooit teleur. Voor volgende winter haalt de Milanese schoenmaker zijn inspiratie bij de werken van schilder Vasarely en ook dit huis kiest voor zwart-witcontrast.

Bij Tosca Blu (en Tosca Blu Shoes) spotten we enkele schattige avondtasjes met een dierlijke look.

In de schitterende boetiek van villa 'Gesu' ontdekte ik de nieuwe lijn 'Italiaan Resort Blu Mediterraneo' van Aqua di Parma en werden mijn handen verwend met een goddelijke massage. Aqua di Parma is ook te verkrijgen bij Senteurs d'ailleurs in Brussel.

Nieuwe Milanese winkel voor Santoni en het perfecte kader om de accessoires voor de lente 2013 te verwelkomen.

Laatste stop: boetiek van Mauro Grifoni waar je het fotografisch project 'Eating Fashion' van het Italiaanse magazine ESSEN kan gaan bewonderen. Een pittige en grappige tentoonstelling met verhalen over modefotografie en culireportages.   

MH