Niet duur, wel hip: slapen in de Generator in Parijs

Niet duur, wel hip: slapen in de Generator in Parijs

Wie jeugdherbergen nog altijd associeert met rumoerige slaapzalen en zielloze refters, kan zijn mening nu 180 ° bijstellen in de Generator, niet ver van het Canal Saint-Martin. Hip maar met een hoog no nonsens gehalte, en met alle comfort die je in een gewoon hotel aantreft, inclusief een schitterend uitzicht op de Sacré Coeur…

Generator Parijs opende in februari zijn deuren in het 10de arrondissement, en is daarmee de 9de vestiging op rij, na o.m. Londen, Venetië, Dublin en Venetië. Elke jeugdherberg heeft zijn eigen look en inrichting, afgestemd op de wijk of stad waarin hij zich bevindt. Met zijn 920 bedden is die van Parijs meteen de grootste, maar door de relaxte sfeer valt daar weinig van te merken.  

Design meets comfort

Van de 198 kamers zijn er  75 tweepersoonskamers, waarin design en comfort hand in hand gaan. Deze kamers zijn ruim – een luxe in Parijs – en lawaai, zowel van binnen als buiten, is onbestaand. De inrichting bestaat uit stoere bedden, comfortabele fauteuils met kussens van Hay, een metalen kapstok van het Franse cultmerk Tolix en lampen van het al even iconische Jieldé. De opvallende receptie, de twee bars, waaronder één dakterras met schitterend uitzicht op Montmartre, de lounge en het restaurant vertonen een heerlijke stijlenmix waarop je niet uitgekeken raakt. De publieke ruimtes zijn zo ingericht dat je je er kan terugtrekken in een van de vele cosy hoekjes of plaats nemen aan de lange banken naast de andere gasten – jonge studenten, maar ook hippe mama's met kids, backpacktoeristen en zakenlui. Het restaurant is tot laat open en biedt zowel Franse delicatessen (zoals escargots) als delicieuze hamburgers. Een aanrader!

Prijzen: vanaf € 98 voor een tweepersoonskamer.

 

Kijk hieronder naar onze fotospecial!