Slank met chocolade: moelleux met twee soorten chocolade

Slank met chocolade: moelleux met twee soorten chocolade

Chocolade een caloriebom? Met een paar slimme trucjes wordt een heerlijk dessert al stukken minder erg. Ons slank chocoladerecept van de dag: moelleux met twee soorten chocolade.

Recept: Moelleux met twee soorten chocolade

Ingrediënten voor 4 personen

• 4 eieren • 50 g lightboter • 80 g bittere chocolade • 30 g maïszetmeel • 2 eetlepels zoetstofpoeder voor bakken en koken • 1 snuifje zout • 4 blokjes witte chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Scheid de eierdooiers van het wit.

Laat de bittere chocolade op een zacht vuurtje smelten in 1 eetlepel water. Laat dat lauw worden en roer er dan drie eierdooiers, de boter, het maïszetmeel en de zoetstof door. Klop de 4 eiwitten stijf met een snuifje zout en schep ze door het chocolademengsel.

Bedek 4 vormpjes met bakpapier of gebruik siliconenvormpjes. Giet er een bodempje van het chocolademengsel in, verdeel de stukjes witte chocolade erover en giet de vormpjes tot driekwart vol met het chocolademengsel. Bak de moelleux 10 min. in de oven en serveer ze onmiddellijk.

(Recepten en foto's: Madame Figaro)