Tijdelijke collectie Ikea met een oosterse twist

Tijdelijke collectie Ikea met een oosterse twist

Rijstlampen, een glimlach in een stoel, veel rood en groen, welkom bij Ikea oosterse stijl. Met Trendig lanceert de Zweedse meubelgigant een eerste tijdelijke collectie, het resultaat van een samenwerking tussen de huisdesigners en Chinese ontwerpers en fabrikanten. 

 

Een tijdelijke collectie rond het tafelgebeuren met een aparte visuele look maar geheel volgens de huisprincipes van Ikea: duurzaam, functioneel en tegen een redelijke prijs. Voor de eerste lancering trokken de Zweedse in-house designers naar het verre Oosten en lieten ze zich onderdompelen in de Chinese cultuur. 
 

Pingpongspel voor designers

Het resultaat van die samensmelting van het Zweedse vakmanschap en de Chinese invloeden ligt nu in de Ikea winkels. De typische Chinese tinten rood en groen worden gecombineerd met blank hout zoals berken en bamboe. Op het textiel zien we vissen, draken en waaiers en in het vaatwerk zijn de diverse geometrische motieven goed te combineren. Er zijn de kleinere huishoudaccessoires zoals theekopjes, serveerschalen en onderleggers in de vorm van een pingpongpalet en een beperkte selectie meubels waaronder een eettafel, stoelen en een kast. De collectie ligt sinds begin oktober in de winkels en is te koop zolang de voorraad strekt. We zijn alvast benieuwd naar de volgende samenwerking.