Top 5 Pop-upbars

Pop-upbars zijn geen vreemd fenomeen meer, ze schieten als paddestoelen uit de grond.
Maar welke pop-upbars hebben net dat ietsje meer en welke bar moet je deze zomer dus absoluut uitproberen?

1. Gin & tonic pop-upbar in hartje Brussel

Ginmerk Bombay Sapphire en tonicproducent Fever-Tree openen samen een pop-upbar tijdens de Brusselse “Jardins de Bagatelle” van 29 mei tot 5 juli. Naast de klassiekers kun je een signature gin & tonic proeven van de Brusselse creatievelingen.

Zoals Stéphan Halleux, mode-expert Didier Vervaeren, sterrenchef Bart De Pooter, food-artist Laurence Soetens en mixoloog Ran Van Ongevalle. Vanaf 22 mei in de Herdersstraat in Brussel.

IMAGIN Brussel, Herdersstraat 17, 1050 Elsene.
 Reserveren is aangeraden.

2. Aperitivo bar by Aperol Spritz in Luik

Twee Luikse broers Laurent en Fabien Vieilletoile openen vanaf 15 mei tot eind juni een Italiaanse pop-upbar in het centrum van Luik. Naast voor een lekkere Aperol Spritz kan je er ook terrecht voor cicetti en antipasti. Daar kan je van genieten in een vintage en retro interieur. Gedurende zes weken dient de bar ook als tentoonstellingsruimte voor bekende en iets minder bekende kunstenaars.

Apertivio Bar by Aperol Spritz, Rue Sebastien Laruelle 4, 4000 Liège.

Drie parels in Antwerpen

3. Strantwerpen pop-upbar op Linkeroever

Strantwerpen is van 1 mei tot 31 augustus geopend op het strand van Sint-Anneke aan Linkeroever. Naast lunchen, brunchen of dineren op een hagelwit strand kan je ook de bar bezoeken. Dit jaar focust Strantantwerpen op kwalitatief day-life beachconcept. Een baken van aangename muziek, wellness en uitmuntende keuken.

Strantwerpen,  Sint-Anneke, Linkeroever, jachthavenweg 1, 2050 Antwerpen.

4. The glorious Lounge Bar by Divani in Antwerpen-Zuid

De visionaire interieurzaak Divani slaat tijdelijk de handen in elkaar met restaurent en winebar The Glorious voor een nieuwe openlucht pop-up loungebar. Naast culinaire versnaperingen uit de keuken van The Glorious kun je ook proeven van aparte cocktails, gins, champagnes en sigaren van La Casa del Habano. Het unieke concept beleven kan van 7 mei tot 15 september.

The glorious Lounge Bar by Divani, Vlaamse Kaai 35, 2000 Antwerpen.

5. Bocadero op de scheldekaaien

Een zandstrand van 500m2, drie bars, een restaurent en een prachtig uitzicht over de Schelde, wat heb je nog meer nodig? Bij pop-upbar Bocadero kan je ook terecht voor een lekker ijsje van cremerie Fourbert en een zomers drankje van Sommar, de Bohemian food-en cocktailbar. Bocadero opent van 23 mei tot 7 september. Er zullen ook heel wat evenementen worden georganiseerd. Zo komen salsa-fanaten zeker aan hun trekken op dinsdag en zullen de bourgondiers onder ons zich in hun sas voelen op Bocadero Sundays, waar je naar hartelust internationale gerechtjes kan proeven.

Bocadero, Waagnatie Expo & Events, Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen.