Vrienden van de Smaak: Unieke diners op uitzonderlijke locaties

Stel je voor: een warme zomeravond, een lange rij tafels ergens op een open veld, tafelgasten van overal en nergens en een topchef die voor al die mensen kookt. Onmogelijk? Binnenkort niet meer. Vrienden van de Smaak organiseert in de zomer van 2012 heel bijzondere buitendiners op 10 hele unieke locaties. 

Vrienden van de Smaak is een concept dat geïnspireerd werd door Jim Denevans 'Outstanding in the Field' (VS) en 'Buitengewoon in het Land' (Nederland). Het concept is simpel: een 70-tal gasten nemen plaats aan een lange tafel op een bijzondere locatie en genieten van een 5-gangendiner in openlucht. Vrienden van de Smaak organiseert deze zomer 10 van zulke buitendiners. Elke keer op een andere locatie en elke keer staat er een andere topchef achter het fornuis. Met dit concept willen de organisatoren de mensen opnieuw dichter bij elkaar te brengen. 

Vorige week vond er een testdiner plaats in de serres van 'De Wroeter' in Sint-Lambrechts-Herk. Giovani Oosters was de chef die de spits mocht afbijten. Op het menu stonden allerlei producten van de streek. Van kruiden uit de Mombeekvallei tot geitenkaas en lamsvlees van 't Sint-Annahof uit Alken. De gasten hadden alleen maar positieve commentaar. Dat belooft voor de diners die volgen. 

De tour van Vrienden van de Smaak start op een voorlopig geheime locatie in Limburg op 3 juni 2012 en loopt door tot eind september. De locaties en de data worden bekendgemaakt op de twitter -en facebookpagina van Vrienden van de Smaak en op www.vriendenvandesmaak.wordpress.com  Een plek aan één van de tafels kost 119 euro per persoon, all in. Plaatsen reserveren kan op www.vriendenvandesmaak.be

Partner Content

Gesponsorde content