Waarom heel de wereld van België houdt

Waarom  heel de wereld van België houdt

Na de vreselijke omstandigheden van gisteren, horen en zien we van over heel de wereld prachtige steunberichten. Ook op internet zien we hoe er wereldwijd om de slachtoffers wordt getreurd. Zo toonde Buzzfeed op een originele manier waarom België voor heel de wereld onmisbaar is. Positief en evenzeer zo raak, en geef hen maar eens ongelijk!

1. België zorgt voor veel lekkers

Belgische wafels

Want onze heerlijke wafels, smakelijke bieren en alom geliefde frieten met mayonaise zijn wereldwijd in trek. Om nog maar te zwijgen over Belgische chocolade, pralines en de lekkere speculoos.

2. De roots van de saxofoon

De Belgische Adolphe Sax gaf ons dit vrolijke intsrument, waarvoor jazzliefhebbers van over heel de wereld hem dankbaar zijn.

3. De Belgische kunst

Manneken Pis

Belgisch kunstenaar René Magritte stuurde zijn surrealistische kunst de wereld in en ook ons Manneken Pis is zonder twijfel een wereldbekend beeld. Buzzfeed noemt hem het gevolg van "een hilarische en briljante smaak voor publieke kunst". 

4. De Belgische tekenfiguren

Kuifje

Zonder België was er geen Kuifje. En ook de grappige Smurfen zijn van Belgische hand.

5. Belgische muzikanten

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Onze Jacques Brel is volgens Buzzfeed een van de beste Franstalige zangers, die dit prachtig nummer over Brussel heeft gemaakt. De laatste jaren is ook Stromae wereldwijd niet meer weg te denken.

6. De wondermooie steden

Brussel, Antwerpen, Brugge, Gent en nog zoveel meer. België valt ook bij toeristen in de smaak door zijn mooie steden en leuke plekken.

7. Solidariteit

kleuters

Als laatste vermeldt Buzzfeed de krachtige, Belgische solidariteit en de hoopvolle weerstand die we boden na het vreselijke nieuws van gisteren. 

Foto: Sint-Albertusschool in Zwartberg

Hier kan je luisteren naar de ode van Adele.

 

Lees ook:

Woorden schieten tekort

Hartverwarmend: Bart Peeters zingt tegen terreur