Zo reinig jij je gezicht wél juist

Zo reinig jij je gezicht wél juist

Picture this: je hebt je gezicht ’s avonds gewassen en toch hangt er ’s morgens nog wat mascara of foundation op je kussenGross, right? Komt dat scenario je maar al te bekend voor? Dan is de kans groot dat jij je gezicht niet helemaal juist reinigt. Met deze tips doe je dat voortaan wel.

Stap 1: Je oogmake-up verwijderen

Natuurlijk wil jij dat je oogmake-up een hele dag blijft zitten, maar dat betekent ook dat het verwijderen ervan een kleine strijd is. Je gewone gezichtsreiniger krijgt de klus dan ook niet geklaard. Gebruik daarom – voordat je de rest van je gezicht reinigt – een specifieke oogmake-up remover. Gebruik een wattenschijfje en veeg voorzichtig alle make-up resten van je eyeliner, oogschaduw en mascara weg.

Stap 2: Gebruik een reinigingsolie

Reinigingsolie is een godsgeschenk voor make-up junkies. De formule van die olie haalt elke laag make-up systematisch van je huid. Masseer de olie in je huid, maak je gezicht daarna een beetje vochtig met een doek (zodat de olie zacht gaat schuimen) en spoel het daarna af met warm water.

Stap 3: Gebruik regelmatig een elektronische huidreiniger

Een elektronisch reinigingsapparaat reinigt je huid veel dieper dan eender welk product of doekje dat kan. Besteed ook extra aandacht aan de zones waar je wel eens vergeet om product aan te brengen: je haarlijn, de zone rondom je wenkbrauwen en die onder je kaaklijn.

Stap 4: Miccelar Water

Je huid is al goed gereinigd nu, maar met deze laatste stap zet je de puntjes op de i en verwijder je elk mogelijk restje vuil en make-up dat nog achterblijft. Drenk een wattenschijfje in miccelar water en wrijf het over je hele gezicht. Je zal ervan versteld staan hoeveel troep er nog op je watje hangt.

Reinig ook je make-up borstels grondig met deze tips.

FOTOSPECIAL: onze favoriete reinigsproducten