10 gezonde dikmakers die je dieet afremmen

Leef je op soep, smoothies en slaatjes maar lukt het je niet die overtollige kilo’s kwijt te geraken? Daar zitten misschien deze 10 verborgen dikmakers voor iets tussen.

 

 

1. Olijfolie

Hoe gezond het ook is, olijfolie blijft 100% vet. Eén soeplepel per maaltijd mag, maar probeer zoveel mogelijk te variëren. Kies bijvoorbeeld eens voor koolzaadolie, maïsolie of zonnebloemolie.

2. Soep

Zelf gemaakte soep is per definitie gezond, meet let op met soep die je in de supermarkt koopt. Het bindmiddel, zout en bewaarmiddelen zijn dikmakers die je over het hoofd ziet. Daarom maak je beter zelf verse soep met veel groenten en vetarme bouillon.

3. Fruitsap

Fruitsap van de supermarkt zit vol toegevoegde suikers maar ook verse appelsiensap en smoothies zijn niet al te goed voor je lijn. 4 tot 6 stukken fruit bevatten veel meer natuurlijke suikers dan nodig. Ga voor een mix van fruit en groenten. Green juices for the win!

4. Een slaatje

Een slaatje met geitenkaas, noten, honing, spekjes en vinaigrette kan al snel een caloriebom worden. Kies voor een magere topping en zorg ervoor dat drie vierde van je bord uit groenten bestaat.

5. Sushi

Sushi op zich is niet slecht, wel de sausjes op basis van mayonaise die je erbij eet. Ook de gefrituurde korst en crunchy sushi’s zijn niet goed voor je lijn. Kies eerder voor sashimi, nigiri of makirollen.

6. Granola

De basis van granola, namelijk haver, fruit en noten is gezond. Honing of suiker die worden toegevoegd en de olie waarin het wordt gebakken dan weer niet. Kies ’s ochtends beter voor havermoutvlokken over je yoghurt.

7. Noten

Noten zijn super healthy. Ze bevatten eiwitten, gezonde vezels, onverzadigde vetten, vitamines en mineralen. Jammer genoeg bevatten ze ook veel calorieën. Een handje ongezouten noten zoals walnoten zijn ideaal als tussendoortje.

8. Light frisdrank

Ok, deze drankjes bevatten 0 calorieën, maar ze zorgen er wel voor dat je meer trek gaat krijgen in zoet. Drink dus voldoende water in plaats van frisdrank!

9. Avocado

Avocado zit boordevol gezonde vetten, maar too much is too much. Eén avocado bevat 322 calorieën dus je eet het best met mate, in een slaatje bijvoorbeeld. Zo is je avocado op 10 minuten rijp.

10. Café latté

Slecht nieuws voor de latté-addicts onder ons: een café latté is echt niet goed voor je lijn. Beperk je Starbucksbezoek tot 1x per week of kies voor zwarte koffie of verse thee.

 

Effectieve manieren om gewicht te verliezen:

7 tips om je dieet makkelijker vol te houden

Met deze truc vermijd je makkelijk 200 extra calorieën per dag

9 tips om af te vallen zonder te diëten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content