10 ingrediënten die je moet eten om een verkoudheid te voorkomen

De temperatuur zakt, dus we draaien de verwarming helemaal open en nestelen ons dichter bij mekaar. Heel gezellig, maar dat is ook de reden waarom zoveel mensen in de winter met een verkoudheid kampen. De oplossing? Deze tien anti-loopneus ingrediënten. 

1.  Rode paprika

Rode paprika bevat twee keer meer Vitamine C – een immuunbooster eerste klasse – dan citrusvruchten. 

2.Venkel

Venkel is de beste vriend van je witte cellen, de cellen die bacteriën overmeesteren. De drop-achtige groente bestaat voor 20% uit Vitamine C en is dus een sterke bondgenoot in de strijd tegen een verkoudheid.

3. Yoghurt

60% van je immuunsysteem staat in rechtstreeks verband met je darmflora. Daarom is yoghurt een belangrijk deel van je winterse dieet. Veel soorten yoghurt bevatten probiotica, een soort goede bacteriën die je vertering bevorderen, je weerstand verhogen en ontstekingen sneller doen genezen.

4. Groene thee

Naast gewichtsverlies heeft groene thee als grote voordeel dat het veel antioxidanten bevat, die je lichaam beschermen tegen oxidanten en radialen, dingen die je absoluut niet in je lijf wil hebben. Lees hier nog 5 redenen waarom thee drinken een goed idee is. 

5. Zoete aardappelen

Net zoals groene thee zitten zoete aardappelen boordevol antioxidanten, die je cellen in speedtempo herstellen.

6. Look

Look bevat naast een pittige smaak ook calcium, kalium en zwavelzuur, de perfecte wapens tegen die vervelende verkoudheid.

7. Kurkuma

Vrije radialen die je immuunsysteem aantasten, maken geen schijn van kans tegen kurkuma. Niet alleen geeft dit kruid je eten wat spice, het voorkomt en versnelt de genezing van infecties en ontstekingen.

8. Zalm

Zalm is rijk aan proteïne en omega 3 en die twee zorgen samen voor een hoger aantal T-cellen. Hoe meer T-cellen, hoe minder kans op een verstopte of lopende neus. Bekijk hier een heerlijk recept om zalmtaartjes met looksaus te maken. 

9. Oesters

Naast een beetje verwennerij, bieden oesters vooral veel Vitamine C, E en antioxidanten die je lichaam fris houden.

10. Spruitjes

Spruitjes hebben een bijzonder laag caloriegehalte in verhouding met het aantal voedingstoffen die je er voor in ruil krijgt. Een halve kom spruitjes is al voldoende om de helft van je dagelijkse behoefte aan Vitamine C op te doen.

Lees ook

Vier recepten voor groene sapjes.

100% natuurlijk en vrij ademen? Het kan!

Vijf tips voor een gezond stel hersenen.

Partner Content

Gesponsorde content