6. Houd je hormonen in balans

Je hormonen zijn belangrijker dan je denkt. De beste manier om ze in balans te krijgen, is door jezelf goed te voeden. Daarnaast zijn krachttraining en bepaalde voedingsmiddelen goed om je hormonen gezond te houden. Meer lees je erover in het boek.

7. Beweeg meer – zit minder

Voldoende beweging is écht essentieel als je graag gezond oud wilt worden. Hier lees je nog eens hoeveel de WHO aanraadt. Zoek daarom een sport die bij je past en probeer zoveel mogelijk stappen te zetten in je dagdagelijks leven. Misschien kun je eens een wandelvergadering voorstellen aan collega’s?

8. Ontstress!

Chronische stress kun je maar beter meteen aanpakken. De lijst met negatieve effecten die stresshormonen zoals cortisol veroorzaken, is eindeloos. Bovendien vergroot je de kans op een burn-out aanzienlijk. Zorg daarom voor beweging, mediteer, verminder digitale prikkels en bouw tijd in voor jezelf. 

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4
bekijk op één pagina

Wil je meer lezen over de tips of de bijbehorende recepten proberen? Je vindt ze in ‘Natuurlijk! Langer gezond’ van Anne Marie Reuzenaar (Kosmos Uitgevers.)

Meer tips voor een gezonde levensstijl: