Zitten is het nieuwe roken, dat las je ondertussen al. Toch moeilijk om voldoende te bewegen? Zie het niet te groots en pas deze 18 eenvoudige tips toe om meteen actiever te leven zonder dat het moeite kost.

1. Sta zo veel mogelijk recht

investeer in een standing desk, maak vaker een wandeling, telefoneer al staand of wandelend… Hoe meer je staat, hoe beter.

2. Gebruik je auto niet

Ga te voet of met je fiets naar het werk, de winkel of school. Veel beter voor het milieu en je lijn. Én al het geld dat je uitspaart kun je gebruiken voor die geweldige aankoop.

3. Wandel met vrienden

Vervang die gezellige avonden op terras door een deugddoende wandeling. Je kunt gezellig bijkletsen en verbrandt nog eens calorieën ook.

4. Neem een hond

Niet enkel omdat een hond bijzonder leuk is, ook omdat je er vaak mee gaat wandelen.

5. Gedraag je als een roker

Natuurlijk moet je niet roken! Maar sta regelmatig even op van je bureau en loop eens naar buiten.

6. Parkeer je auto verder

Een klassieker, maar eerlijk: pas je hem al toe? Neem dus vanaf nu écht de trap, parkeer je auto een stuk verder en wandel tijdens de middagpauze.

7. Zet de spullen die je vaak nodig hebt verder van je bureau af

Printen? Dan moet je even stappen. Zet trouwens geen fles, maar een glas water bij je. Elke keer het leeg is, moet je even opstaan. Daarom ook nuttig om niet voor alles te mailen met je collega’s, maar ook eens naar hun bureau te lopen.

8. Kies voor actieve vakanties

Je kunt de hele dag op het strand liggen of je kunt en sportvakantie kiezen. En daartussen kun je natuurlijk ook op citytrip en veel wandelen of gezellig gaan fietsen tijdens je reis. Een all-invakantie waarbij je de hele dag ligt en eet, is een minder goed idee.

9. Wandel tijdens de sport van de kinderen

Moet je de kinderen naar de zwemles brengen, en even wachten? Ga niet in de cafetaria zitten, maar maak een heerlijke wandeling. Geniet je meteen even van de rust.

10. Dans vaker

Meerbepaald elke keer je een leuk nummer op de radio hoort. Tijdens het koken, wanneer je je tanden poetst of zelfs als je strijkt. Ook nog eens goed voor je humeur ook.

11. Heb vaker seks

En kies niet enkel voor missionarishouding, maar wissel af. Net als nummer tien trouwens heel goed voor je humeur.

12. Doe Italianen na

En doe een passegiato. Het geheim van de slanke lijn van Italianen. Dat, en hun mediterrane levensstijl natuurlijk.

13. Zoek een actieve hobby

Wat denk je van een lessenreeks tango, een vrouwenclubje wielrennen of werk vaker in de tuin…

Meer tips voor een actieve levensstijl: