3 dingen die je niet mag doen voor het ontbijt

Je onbtijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, dat wist je ondertussen al. Je lichaam kan meteen energie beginnen te verbranden. Heb je nog niet gegeten? Dan doe je deze dingen liever niet meer.

1. Medicijnen slikken

Tenzij de dokter je heeft gezegd dat je voor het ontbijt medicijnen moet nemen, doe je het liever niet. Het vermindert niet alleen de werking van de medicijnen, het kan ook je maagwand irriteren en zelfs maagbloedingen veroorzaken. Nog niet ontbeten en toch pillen nemen? Drink er dan veel melk bij, het laagje vet vermindert de kans op maagzweren of -bloedingen.

2. Kauwgom knabbelen

Wanneer je kauwgom knabbelt, produceert je maag spijsverteringszuur. Dit brengt je maag in de war. Te vaak kauwgom eten kan zelfs tot gastritis of maagslijmvliesontsteking leiden.

3. Koffie drinken

Koffie voor het ontbijt kan zorgen dat je brandend maagzuur krijgt. Drink je koffie in plaats van een gezond ontbijtje te nemen, dan kan dat leiden tot een tekort aan serotinine. En dit wil je niet, het kan je somber maken en zelfs depressies veroorzaken. Toch liever een lekker ontbijt dus!

Tips voor het ontbijt:

Openingsbeeld: Lovestories x H&M

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content