Tijd: 15 minuten

 Ingrediënten

  • 200 g cashewnoten (niet geroosterd!)
  • 50 g glutenvrije havervlokken
  • 1 el esdoornsiroop
  • 1 el kokosolie (ongeveer 40 g)
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 1 snuf zout
  • 100 g ontpitte dadels, in stukjes gesneden
  • optioneel: cacaopoeder, sesamzaad of kokosrasp om de balletjes door te rollen

Bereiding

    1. Doe al de ingrediënten in je foodprocessor en mix gedurende 4 minuten op stand 2. Het deeg moet een dikke, gladde bal vormen. 
    2. Rol van het deeg balletjes en leg ze allemaal naast elkaar op een snijplank. Je kan kiezen voor kleine of grotere balletjes. Wij verkiezen de snoepjes klein en fijn, zoals kleine soepballetjes.
    3. Als je graag versierde balletjes wil, rol je ze nu even door het cacaopoeder, de kokosrasp of het sesamzaad.
    4. Laat de balletjes opstijven in de koelkast of diepvriezer en doe ze dan één voor één in de luchtdichte doos. Bewaar in de koelkast of diepvriezer.
1 2 3 4
bekijk op één pagina

Meer tips voor een gezonde levensstijl: