5 ingrediënten die je kwaaltjes helpen genezen

Met de winter voor de deur duiken ook de eerste kwaaltjes op: een verkoudheid, een pijnlijke keel... Deze drankjes geven je meteen een boost én helpen je door de koude maanden heen.

Verkoudheid

Zit je met een verstopte neus, slijmen in de keel en koorts? Dan helpt het om wat bouillon te drinken. Ga je liever voor zoet? Drink dan een kamillethee met een lepel honing of een scheutje cognac erin. Dit maakt de slijmen los en onderdrukt de koorts. Beide extra ingrediënten werken ontsmettend en antibacterieel. Het is ook belangrijk je vitaminen terug te winnen en dat kan het best door veel look te eten. 

Naan lookbrood

Een heerlijk recept voor een Naan lookbrood dat je je vitaminen terugwint en je sinussen openzet, vind je hier.

Stress

De dagelijkse sleur kan al eens voor stress zorgen. Niemand is er immuun tegen. Maar om toch te kalmeren is lavendel hét ingrediënt bij uitstek. Je ontspant niet enkel van lavendelgeurkaarsen en badolie. Maar ook van de heerlijke drankjes en gerechten gemaakt van het kruid.

Lavendel cupcakes

Wat inspiratie haal je hier. Onze favoriet zijn deze lavendel cupcakes.

Misselijkheid

Misselijkheid bestrijd je het best met gember. Gingerol en shogoal, de actieve stoffen in gember, onderdrukken miselijkheid. Maak deze lekkere zelfgemaakte gember thee, veel efficiënter dan de zakjes die je in de winkel haalt!

gemberthee

Kater

Te diep in het glas gekeken de nacht ervoor? Sprite zou helpen om de kater te verminderen en je vochtbalans terug op peil te brengen. Maar er is nog een heerlijk ingrediënt dat dit doet, namelijk Aziatische peer. Enige nadeel: je moet dit drinken of eten vóór je alcohol drinkt.

Aziatische peer

Een hapje met Aziatische peer voor je op stap gaat is dus zeker een goed idee. Dit recept van toast met Aziatische peer en Blauwe kaas laat ons al watertanden.

Maagzuur

Niets is erger dan constant een brandend gevoel te hebben. Kurkuma kan je hier vanaf helpen. Dit kruid zorgt voor een betere vertering waardoor zure oprispingen verleden tijd zijn. Bovendien vermindert het ook een opgeblazen gevoel en remt ontstekingen af.

Kurkuma kruid

Na het eten, kan je lekker genieten van deze thee met vanille en kurkuma. Simpel en snel.

Partner Content

Gesponsorde content