5 slimme trucs voor een betere stofwisseling

Heb je een druk werkschema, kan je geen dieet volhouden of ’s avonds echt geen zin meer om te sporten? Geen enkel probleem als je rekening kan houden met handige trucjes om je stofwisseling op te peppen. Doorheen de dag zijn er voldoende manieren om calorieën te verbranden.

 

1. Neem een goede start

Vroeg opstaan betekent voor velen: koffie! Toch is beweging de beste manier om wakker te worden en voldoende energie te krijgen. Maak een wandeling, doe een korte work-out in de tuin overwegen of probeer eens yoga-oefeningen om je lichaam strakker te maken.

Neem vervolgens een stevig ontbijt. Het is namelijk de belangrijkste maaltijd van de dag. Je zal minder snel grijpen naar snacks en je zit bovendien boordevol energie. Tip: Ontbijt gezond met deze lekkere recepten.

Sluit uiteindelijk je ochtendritueel af met een koude douche.

2. Beweeg

Op het werk is het natuurlijk moeilijk om te sporten. Probeer eens met de fiets te gaan, of neem loopschoenen mee om je middagpauze sportief door te brengen. Ook tijdens de werkuren zijn er vele manieren om in beweging te blijven. Ga eens wat meer water halen, neem de trap in plaats van de lift, wiebel op je stoel…Laat je eens volledig gaan!

3. Magnesium

Lunchen is de ideale manier om vet te verbranden. Kies producten die magnesium bevatten. Kikkererwten, pinda’s, walnoten, amandelen… toevoegen aan je lunch is niet alleen lekker, het zijn de beste vetverbranders.

4. Pittig avondeten

Doe bij thuiskomst een korte work-out sessie, dé manier om je stofwisseling te stimuleren. Daarna is het tijd voor het avondeten. Pittig eten zorgt ervoor dat je stofwisseling met 20% wordt gestimuleerd. Je lichaam wordt verwarmd en je metabolisme versnelt. Enkele pittige tips zijn mosterd, wasabi, pepers, kurkuma.. die zorgen allemaal voor een goede stofwisseling.

5. Kruip er vroeg in

Vroeg slapen is nodig om de volgende dag weer uitgerust te zijn. Het is misschien frisjes, maar kruip naakt onder de wol. Je slaapt beter en verbrandt meer calorieën. Je lichaam schiet namelijk in actie om op te warmen. Bye bey calorieën.

Zin om meer te sporten? Hier zijn enkele tips om vandaag nog te starten en lees hier met welke sporten je de meeste calorieën verbrandt.

Meer over gezondheid:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content