5 tips om niet bij te komen tijdens de festivalzomer

Het is weer zomer, dat betekent dus ook festivals. Heerlijk: goede muziek, frisse pintjes en dansen tot de vroege uurtjes. Enige nadeel: op veel festivals is het moeilijk (of duur) om gezond eten te vinden. Dankzij deze 5 tips kom jij niet terug met extra kilo’s, maar enkel met mooie herinneringen.

1. Bereid je voor

De kans dat je op de weide geen extra calorieën naar binnen smokkelt is nihil. Geef toe: het is ook minder leuk als je de ganse dag calorieën moet tellen, een gezonde salade moet zoeken en enkel water mag drinken. Let daarom de dagen voor het festival goed op je eten. Drink veel water, eet veel groenten, fruit en soep. Op die manier compenseer je de dagen dat je in de hamburgers en frietjes vliegt.

2. Drink voldoende

En deze keer hebben we het niet over pintjes, glazen cava of liters wijn, maar wel over water. Probeer dus regelmatig je alcoholische drankje af te wisselen met water. Het is beter voor je lijn, en je zult de dag erna geen last hebben van een vervelende kater.

3. Dansen, dansen, dansen

Het is verleidelijk om een deken mee te nemen en op de wei te gaan liggen. Maar daar verbrand je natuurlijk niets mee. Sla daarom de heupen los en dans de hele avond lang! Plezier verzekerd en je verbrandt er ook nog eens calorieën mee.

4. Eet bewust

Laten we eerlijk zijn, je gaat geen heel weekend teren op huisgemaakte granola, vers fruit en een gezond slaatje. De kans dat je een burger, frietjes of loempia’s verorbert, is reëel. Probeer toch bewust na te denken over wat je eet. Deel bijvoorbeeld een frietje met iemand en ga ook eens voor een salade, fruit of een wrap met kip (in plaats van een kebab met looksaus). Kleine dingen maken een groot verschil!

5. Slaap voldoende

Probeer ook tijdens festivals minstens 8 uur per nacht te slapen. Vermoeidheid zorgt er niet alleen voor dat je lichaam meer vet opslaat, het doet je ook nog eens sneller kiezen voor vet voedsel. Maar van al dat dansen ben je natuurlijk moe geworden, en slaap je als een roosje.

Nu je kunt genieten zonder bij te komen, moet je enkel nog de festivaltoiletten overleven. Dankzij deze tips is dat geen probleem.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content