5 tips om te stoppen met nagelbijten

Ben jij een nagelbijter? Dankzij deze 5 tips geraak je er zo van af!

Er zijn verschillende redenen waarom mensen nagelbijten: stress, verveling of een gewoonte,... Maar het ziet er niet alleen niet mooi uit, het is ook nog eens ongezond.

Waarom stoppen met nagelbijten?

Naast het feit dat je jaloers bent op mensen met prachtige lange nagels die alle nieuwe nagellakkleuren van de herfstcollectie kunnen proberen, is het ook gewoon ongezond. Het is onhygiënisch, zelfs als je je handen verschillende keren per dag wast, zitten er nog bacteriën onder je nagels. Best mee stoppen dus. Maar niet zo eenvoudig. Deze tips helpen écht.

1. Wees bewust

Ten eerste is het belangrijk dat je bewust bent van het feit dat je aan het bijten bent. Nagelbijters zullen zeker herkennen dat het vaak onbewust gebeurt. Je kunt jezelf ‘herinneren’ door (transparante) nagellak op je nagels te lakken. Ook een pleister op één van je vingers of een nagellakje met een vies smaakje zijn goede reminders.

2. Leid af

Besef je dat je aan het nagelbijten bent, doe dan iets anders. Eet even iets, drink een glas water of houd je handen even op je rug. Wil je terug bijten, dan zoek je opnieuw afleiding. Op die manier leer je jezelf de gewoonte af.

3. Vermijd cafeïne

Bijt jij ook sneller op je nagels als je zenuwachtig bent? Dat is normaal. Je kunt dus maar best niet te zenuwachtig zijn, één van de trucjes: stoppen met cafeïne drinken. Je bent rustiger en daarom minder geneigd om te bijten. Het komt dan ook nog eens je slaap ten goede, lees hier meer tips om te slapen als een roosje.

4. Beperk stress

Als je stress hebt, bijt je nog meer op je nagels dan anders. Dat is normaal. Probeer daarom stress zoveel mogelijk te vermijden. Een belangrijke presentatie? Steek enkele wortels in je handtas. Dan kun je op voorhand op wortels knabbelen in plaats van op je nagels. Ben jij een écht stresskonijn? Hier vind je 5 tips om helemaal tot rust te komen.

5. Zoek vervangers

Kauwgom is een goede tip om nagelbijten te vervangen. Zin om te bijten? Steek dan een kauwgom in je mond. Overdrijf wel niet, want te veel kauwgom kan zorgen voor een opgeblazen gevoel. Lees hier tips om van je opgeblazen gevoel af te geraken.

Ben je al even gestopt met bijten? Beloon jezelf dan met een manicure. Lees hier hoe je in 7 eenvoudige stappen voor de perfect gelakte nagels zorgt.

Meer tips over gezondheid:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content